Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Öncü Medya Grubu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Düzce Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci ve Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner tarafından karşılanan muharip gaziler, mikrofonumuz aracılığıyla yaşadıkları sıkıntıları paylaştı.



Biz hepimizin eşit olmasını istiyoruz
Öncelikle muharip gazilerin sorunlarının daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu, sosyal güvencesi olan ile sosyal güvencesi olmayan muharip gaziler arasındaki maaş eşitsizliğinin son bulmasını istedi.
Nefesoğlu, “Düzce Şubesi olarak bazı sorunlarımız yok değil. 2007’de muharip gazilerin maaşlarının az olduğu bir önergeyle meclise bildirildi. Oradan çıkan kararla, sigorta veya Bağ-Kur’dan emekli olan gazilerle hiç sosyal güvencesi olmayan gazilerin maaşları ikiye ayrıldı. Yani bugün sosyal güvencesi olan bir gazimiz 650 TL alıyor. Ama hiç sosyal güvencesi olmayan bir gazinin maaşı asgari ücrete bağlandı. Bu da gaziler arasında büyük bir sıkıntı yarattı. Savaşa katılan gazimiz bir beklentiyle savaşa girmedi. Muharip gaziler, “Ben gazi isem sigorta veya Bağ-Kur’dan emekli olduysam suç mu işledim?” diyor. Bu zaten şeref aylığı olarak geçiyor. Bunun da ikiye ayrılması olmadı. Bunun düzeltilmesi için şubeler ve genel merkez olarak birçok kez meclise veya bakanlıklara müracaat yapıldı. En son maliye bakanımızın önüne kadar gitti. Çok büyük bir devletiz. İster 170 ister 200 milyon dolar olsun gazilerimize gelince mi bu bütçe karşılanmıyor. Bu maaşlar bir türlü düzelmedi. Biz hepimizin eşit olmasını istiyoruz.”

Biz rencide oluyoruz
Gazilere tanınan ücretsiz seyahat hakkının Düzce’de rahatlıkla yararlanamamaktan Nefesoğlu, otobüs şoförleriyle yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Nefesoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Gazilerimize devletin vermiş olduğu ücretsiz seyahat kartı var. Ama bu işi Düzce’de düzeltemedik. Şoför bize, ‘Bu kart geçmiyor gidin, belediyeden kart alın’ diyor. Bu da haliyle gaziyi ve ailesini rencide ediyor. Bu konuyu defalarca başkanımla görüştüm. Başkanım ‘Tamam olmayacak bir daha’ diyor. Bu sorunun çözülmemesinden şikayetçiyim. Belediye başkanlarından şikayet etmiyorum. Hepsi “Biz sizi taşırız” diyor sağ olsunlar. Bu sorun Türkiye’de var. Otobüslerdeki makineler bu kartı okumadan bu sorun çözülmeyecek. Bu da bizler için büyük sıkıntı çıkartıyor.”



Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Yönetimi ziyaretin sonunda günün anısına Düzce Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci ve Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’e plaket takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Deveci, muharip gazileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, plaket için teşekkür etti.