Düzce’de alt ve üst yapı hizmetlerinden yeterince faydalanamayan mahallelerden tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. Bu kez Beyciler Mahallesi 1731. Sokak sakinleri, mıcır dökülen yolları asfaltla buluşturmayan Düzce Belediyesi’ne ateş püskürdü. Kanalizasyon ve doğalgazdan yana da sıkıntı yaşayan vatandaşlar, ilgisizlikten yakındı.

“Her gelen mıcır döktü gitti, asfalt yapmadılar”
Sokak sakinlerinden Nermin Topkaraoğlu, yarım bırakılan yollar, gelmeyen doğalgaz ve yapılmayan alt yapı ile ilgili baş gösteren sıkıntıları şöyle anlattı: “Bize ‘Yolu yapacağız’ dediler yapmadılar, kanalizasyonumuzu yapmadılar, doğalgazımızı yapmadılar. ‘Asfalt dökeceğiz’ dediler ama her gelen mıcır döktü gitti, asfalt yapmadılar. Belediyeye başvurduk ‘Yardım edin’ dedik, yardım etmediler. ‘Düşünelim’ dediler. Asfalt dökenler geldi onlara da söyledik, “Muhtarınıza söyleyin’ dediler. Muhtara söyledik, ‘Belediyeye söyleyin’ dedi. O ona söylüyor, o ona söylüyor. Kimse karşımıza çıkıp açıklama yapmıyor.”

“Siz kazın biz yaparız, 300 TL de para alırız”
Kanalizasyonların tıkanması nedeniyle yaşadıkları mağduriyete çözüm isteyen Topkaraoğlu, belediyeye başvurduklarında “Siz kazın biz yaparız, 300 TL de para alırız’ yanıtı aldıklarını öne sürdü.



“Ne doğalgaz veriyorlar, ne asfalt ne de kanalizasyon yapıyorlar”
“Bize ne doğalgaz veriyorlar, ne asfaltımızı yapıyorlar ne de kanalizasyon yapıyorlar.” diyen tepkili vatandaş, yaşadıkları mağduriyeti kelimelere şöyle döktü: “Biz mağdur durumda kalıyoruz. Herkes doğalgaz kullanırken biz kazan kullanıyoruz, soba kullanıyoruz. Millet dumandan sıkıntı yaşıyor. Ben kat kaloriferi kullanıyorum ama komşularım rahatsız oluyor. Onların kömürleri bizi rahatsız ediyor. Elektriğimizi ödüyoruz, suyumuzu ödüyoruz, vergilerimizi ödüyoruz. Hiçbir şeyden belediyeyi mahrum etmiyoruz. Her yeri yaptılar bizim bu yolumuz kaldı. Ne yapalım? Bize çare bulun. Sonra bize dediler belediye başkanı değişti. Aradan 2-3 ay geçti. Odun alan var, alamayan var. Kimse oralı olmayınca bizde en son Öncü Tv’yi aradık.”

“Başkanımız bize de yardım etsin”
Doğalgazın bir çok sokağa ulaşmasına karşılık yaşadıkları sokağın mahrum bırakıldığını savunan Sokak sakini Nermin Topkaraoğlu, Başkan Dursun Ay’dan sorunlarına çözüm için yardım istedi. Topkaraoğlu, “Doğalgaz yan tarafta var, ön tarafta da var. Bir tek bizim olduğumuz yerde yok. Hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar. Sadece bizimle dalga geçiyorlar. 8 tane haneyiz biz burada. Herkese karşı gülünç duruma geldik. Başkanımız bize de yardım etsin. Kışın çamur-çorak içinde oluyor. Komşumuz kanalizasyonu doluyor diye borusunu dışarı çıkarıyor. Biz burada karakolluk bile olduk milletle.” 

Haber: C. ÜSTÜNER