Düzce Merkez Aziziye Mahallesinin bir bölümünün "Kentsel Dönüşüm Alanı" ilan edildiğinin duyulmasıyla başlayan panik havası mahallede devam ediyor. Kendilerini bilgilendirmeyen Meclis üyelerine de tepki gösteren mahalle halkı, kendi ev ve arazilerinin bu kapsam içinde olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor.

            "RİSKLİ ALANI KABUL ETMİYORUZ"

Konuyla ilgili kararın belediye meclisinin 8 Mayıs 2015  sayılı kararıyla alındığı da orta çıktı...Aziziye Mahallesinde doğuda Nezih Tütüncüoğlu  Bulvarı, güneyde  inşaatı devam eden Yeni Devlet Hastanesi ile sınır oluşturan Şehit Ramazan Gel Caddesi, batıda devamında  932. sokak ile, kuzeyde mevcut pazaryerinin  kuzeyindeki  893.  sokak ile  sınırlanan alanın "Riskli Alan" ilan edilebilmesi için, "Kentsel Dönüşüm Alanı " olarak belirlenmesinin uygun bulunduğu ortaya çıktı..

            "OLDU-BİTTİYE GETİRİLİYOR"

Konu hakkında bilgilendirilmemelerine tepki gösteren mahalle halkı,bu bölgenin "riskli  alan" olmasının kabul edilebilir bir karar olmadığını dile getirirek "oldu bittiye getiriliyor.Yeni binaların olduğu bir bölge nasıl riskli alan ilan edilebilir anlamakta zorlanıyoruz" dediler. 

Öte yandan kararla ilgili haberin televizyonumuzda ve internet sitemizde yayımlandığının duyulması üzerine bahse konu alanda ev ve işyerleri bulunan vatandaşlar dilekçelerle belediyeye akın ederek daha fazla zarara uğramamak için harekete geçtikleri görüldü.Cuma zamazından sonra camii önünde toplanan çok sayıda mahalleli, dilekçeleri mahalle muhtarlığına ulaştırarak "toplu dilekçe vermeye" hazırlanıyor. Mağdur olmaktan korkan şahıslar 200'ü aşkın dilekçeyi önce muhtarlığa ardından Belediye Başkanlığına göndermeye hazırlanıyor.

Haber; E.TAYHAN