Çavuşlar’daki fabrikadan yayılan toz bulutu çevre sakinlerinden şikâyet seslerinin yükselmesine neden oldu. Yığılca yolu üzerinde bulunan ve MDF üretimi yapan Entegre Ağaç Panel Fabrikasının çevresinde oturan vatandaşlar soluduğu havadan rahatsız. Fabrikanın çıkardığı tozdan etkilenen halkın ise tepkileri şu şekilde oldu.

 

 


Fabrikanın çevresinde oturan vatandaşlar, “20 senedir bu sıkıntı ile uğraşıyoruz. Hayvancılıkta yapamıyoruz. Hayvanlarımız doğum yaptığında felç oluyor. Bahçemizde bir ürün yetiştiremiyoruz. Çürüyor. Her gün araba yıkıyoruz. Çamaşırlarımızı giydiğimizde kaşıntı yapıyor. Mağduruz. Kimseye sesimizi çıkartamıyoruz. Burası yerleşim alanı. Çoluk çocuğumuz dışarı çıkamıyor. Sunta üretiyor, kimyasal madde içeriyor. Bu her hâlükârda sağlığımızı etkiliyor. Artık buna yeter diyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

 

 


Fabrikadan açıklama
Öte yandan bu sabah fabrika çevresini sarıya bürüyen ve bölge halkının tepkisine yol açan tozun teknik bir hatadan kaynaklandığını açıklayan fabrika yetkilileri, aynı sorunun bir kez daha tekrarlanmaması adına gereken tedbirlerin alındığını vurgularken, bu durumdan etkilenen mahalle halkıyla görüşerek durumun düzeltileceği ve teknik bir hatadan ötürü olduğunu dile getirdi.

 

Haber; S. KAŞKIR