Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle toplantılarının ilki dün akşam Çay Mahallesi Yunus Emre İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı İsmail Bayram, başkan yardımcılar, daire müdürleri ve mahalle halkı katıldı. Yapılan toplantıda vatandaşlar mahallenin sorunlarını Başkan Bayram’a iletirken Başkan Bayram, sorunların bir bir çözüme kavuşturulacağını ifade etti. ilk olarak Başkan Bayram, yollarla ilgili bilgiler verdi. Çay Mahallesi’nde yolların yapımına devam ettiklerini ve yollarla ilgili bir sorunun olmadığına dikkat çeken Başkan Bayram, Çay Mahallesi’nin Düzce’nin en büyük ve en eski mahallelerinden olduğunu belirterek, “Tabi mahallede sorun olmadan olmaz. Ama biz bu sorunların çözümü için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Kadrolarımızla çalışmalarımız devam edecek.” Dedi.

Daha sonra vatandaşlara söz verildi. Vatandaşlar Çay Mahallesi ile ilgili en önemli sorunun hurdacılar olduğunu ve hurdacıların buradan kaldırılması gerektiğini belirttiler. Başkan Bayram da hurdacılar ile ilgili bir çalışmanın olduğunu ve hurdacıların büyük çoğunluğunun Çay Mahallesi’nde bulunduğunu vurguladı. Bayram, hurdacıları Küçük Sanayi Sitesi’nin kuzeyine taşımak için çalışma yapıyoruz. Bu çalışmamız da son aşamada.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan mahalle sakimleri mahalleye pazaryeri istediklerini ifade ettiler. Bu konu ile ilgili de konuşan Başkan Bayram, pazaryeri için bir çalışma yapamayacaklarını, Düzce’de şuanda 4 tane pazaryeri bulunduğunu ve bunların da kaldırılması için çalışma yaptıklarını ifade etti. Çay Mahallesi’ne kurulan bir Pazar yerine pazarcı esnafın getirmenin zor olacağını vurgulayan Başkan Bayram, semt pazarlarının artık pazarcı esnafı tarafından da kaldırılmak istendiğini belirtti.

Haber; R. BAL