Düzce’de madde bağımlılarının yarattığı sorunlar çığ gibi büyüyor. Özellikle metruk arsa ve binaları kendilerine mesken edinen bağımlılar, bulundukları yerlere zarar vermenin dışında vatandaşlara da sıkıntı yaşatıyor.

 


Bu sıkıntıyı yaşayanlardan biri de Kültür Mahallesi Konak Sokak sakinleri. Mahallelerinde bulunan boş bir arsayı kendilerine mekan belirleyen madde bağımlıları mahalle halkını adeta çileden çıkarmış durumda.



Evlerinde rahat oturamadıklarını, akşamları dışarıya çıkmaya korktuklarını belirten mahalle halkı, defalarca yaptıkları şikayetlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti.



Konuyla ilgili genç kızların da şikayeti vardı. Aynı sokak üzerinde kendilerine sözlü tacizde bulunulduğunu söyleyen genç kızlar, yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını isteyerek yolda yürümekten korktuklarını belirttiler.

 

 


Mahalle halkının şikayetleri bununla da bitmedi. Madde bağımlılarının dışında park problemi ile ilgili sıkıntılarını da dile getiren vatandaşlar, aynı cadde üzerinde araçların kaldırımlara park edilmesi nedeniyle yayaların yolda yürümek zorunda kaldığını belirterek bu durumun acilen çözülmesi istediler.