Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İş-Kur ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Merkeze bağlı Çavuşlar ve Çamköy Mahallelerindeki sosyal konutlarda ikamet eden yardıma muhtaç, vasıfsız ve işsiz kadınların meslek edinmelerine yönelik bir istihdam sağlanmasını hedefleyen ‘Maharetli Eller’ projesine katılan 42 kursiyer, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belgelerini aldılar.


Belge töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Fatma Gösterişli Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Roman ekibinin dans gösterisiyle başladı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, kursla kadınlara bilgi ve beceri kazandırmanın yanı sıra onların üreten hale gelmesini amaçlandığını ifade etti. Karabulut, kadınların aile ve yurt ekonomisine katkıda bulunmasını hedeflediğini söyledi.

Karabulut ayrıca mevcut ülke koşullarında 6 kişilik bir ailenin standart bir şekilde geçinmesi için 4 kişinin çalışması gerektiğini vurgulayıp çalışmadığı takdirde o ailenin sefillere oynamamasının mümkün olmadığını belirtti. Karabulut’un konuşmasının ardından protokolde bulunan isimler kursiyer kadınlara belgelerini takdim etti. Belge töreni İl Müftüsü Selami Emen’in duasıyla son buldu.

Haber:Y.SEVER