Orman muhafaza memurları derneğinin genel kuruluna katılmak üzere bölgemize gelen

         Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Kurugöl'ün çöp toplama alanı olarak kullanılmak istenmesine karşın Kurugöl ve çevre köylerdeki muhtarların açmış olduğu dava ile ilgili görüşlerini aktardı.

       Kahveci, mahkemenin vereceği karara saygı göstereceklerini söyledi. Düzce Belediyesi'nin çöp toplama alanı olarak kullanmak üzere Orman Genel Müdürlüğü'nden Kurugöl'ü tahsis etmesi yönünde talebinin kabul edilmesi üzerine Kurugöl ve civarındaki köylerin muhtarları Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açarak tahsisin iptalini istemişti. Geçtiğimiz haftalarda Bölge İdare Mahkemesi muhtarlar tarafından açılan davaya ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almış ve Kurugöl ile civar köylerdeki halk, rahat bir nefes almıştı.

Düzce Belediyesi tarafından Kurugöl'ün çöp toplama alanı olarak kullanılmak istenmesine ve muhtarlar tarafından açılan davaya ilişkin görüşlerini aktaran Kahveci, Düzce Belediyesi'nin talep ettiği Kurugöl'deki alanda ormancılık açısından hiç bir mahsuru olmadığını vurguladı. Kahveci açıklamalarını şöyle sürdürdü: Belediyenin talep ettiği tahsis, Orman Hukuku'na uygun bir tahsis. Orman hukuku olarak biz görevimizi yaptık. Ancak bir tek bizim tahsisimiz ile bitmiyor. ÇED Raporu ve İSKİ gibi konular var. Bu nedenle Bölge İdare Mahkemesi'nin orman tahsisimizi iptali yönünde eğer bir kararı varsa mahkeme kararına karşı diyeceğimiz bir şey olmaz.