Adalet Bakanlığı tarafından Çilimli'de yaptırılan T Tipi Cezaevi’nde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Jandarma Kıdemli Allbay Ramazan Akça, Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez ile birlikte ilçeye yapılacak olan T tipi cezaevi şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Düzce, modern bir cezaevine sahip olacak
Düzce ilinin sürekli geliştiğine dikkat çeken Vali Su, yapılan cezaevinin en son sisteme göre düzenlendiğini söyledi. Cezaevinde kalan mahkumlara çeşitli imkanlar sağlanacağını söyleyen Vali Ali ihsan Su, "İlimiz modern bir cezaevine sahip olacak" dedi.

Mahkumlara iş olanakları sağlanacak

Cezaevinde iş atölyeleri, lojman, jandarma binaları ve ziyaretçi merkezi olacağını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, cezaevi inşaatının bitimine kadar mahkumlara iş olanakları sağlanması konusunda gerekli firmalarla bağlantı kurulacağını dile getirdi. Solmaz, "Cezaevinin faaliyete geçmesiyle mahkumların çalışabileceği işkollarını da faaliyete geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

Solmaz, "Şartları itibariyle ister yevmiye başı ister parça başı iş şeklinde iki alternatif sağlanacak, mahkumun çalışması takdirde bir kısım ödeme yapılacak ve mahkum tahliye olduktan sonra bile çeşitli yerlerde kalifiye eleman olarak çalışabilecek." dedi.

2014 yılında tamamlanacak

Üç tane bayan koğuşu olduğunu söyleyen Başsavcı Solmaz, "Hükümlü bayanlara da iş ve meslek edinme çalışmaları sağlayacağız. Tarım İl Müdürlüğünden de alınan destekle modern tarımla meyve yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yapılacak." dedi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 2014 yılında cezaevinin tamamlanmasının planladığını söyledi.



Haber:Ö.YILMAZ