Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi bu kez Makedonya’da ‘Engelliler Dostluk Günü’ etkinliklerine katıldı. 4 gün süren programda Türkiye ve Düzce Beyazay Derneği heyeti Makedonya’da sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Heyet Makedonya’da bulunduğu süre içinde Cumhurbaşkanı George Ivanov, Türkiye Üsküp Büyükelçisi Ömer Şölendil, Bakan Furkan Çako ile görüştü.


Ayrıca Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile işbirliği görüşmeleri gerçekleştirildi. Gezi hakkında bilgi veren Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi, "Makedonya’da çok dolu ve yoğun bir program gerçekleştirdik. Adeta bir Düzce çıkarması yaptık. Yetkililerle engellilere yönelik projelerimizi paylaştık. Bunun için Engelliler Dostluk Günleri kapsamında ‘Birlikte Daha İyiye’ başlığı içinde diğer ülkelerin engelli kuruluşları bir araya geldik. Üst düzey görüşmeler yaptık.


4 gün süren programın olumlu sonuçlar getireceğine inanıyorum.’ dedi. Çelebi, gezi sırasında Türkiye Kültürler Buluşması adı altında Düzce standı açıldığını da sözlerine ekledi. Düzce Belediyesi tarafından desteklenen kültürler buluşması standında Düzce’ye özgü ürünler  yer aldı. Heyet gezi sırasında Türkçe eğitim verilen Tefeyyüz Okulu'nu da ziyaret etti. 
Haber;C.ÜSTÜNER