Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi 4. olağan Genel Kurulu yaptı. Belediye sosyal tesislerinde yapılan genel kurulda mevcut başkan Şemsettin Bahadır tek liste ile girdiği seçimlerde 3.kez başkan seçildi.

 

Güven tazeleyen bahadır, genel kurulda yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Son 10 yılda uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programının, sağlık çalışanlarının üstüne kâbus gibi çöktüğünü savunan Bahadır, “ Sağlıkta dönüşümle bizi fırıldağa döndürdüler…”dedi. Sağlık çalışanlarına yapılan ankette yüzde 63’nün çalışma şartlarından memnun olmadığına işaret eden Bahadır, malum sendika diyerek diğer sendikaları eleştirdi.

Bahadır, “ Hükümetin artıkları ile beslenen malum sendika toplu sözleşmeyi çok önemli kazananım diyorlar. Ortada olan kazanım değil hezimettir. Onlar için çalışanlar hiçbir zaman gündemde olmamıştır. Her ay bir sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor. Köklü çözüm için önerileri bile yok. ”diye konuştu.

 

Masum niyetli değil

 

Konuşmasında gündeme ilişkin konulara da değinen Bahadır, Demokratikleşme paketi ve Barzani Diyarbakır ziyaretini değerlendirerek “birliğimiz zedeleniyor…”dedi. Sağlık Bakanlığı hastanelerde Kürtçe tercüman bulundurmak için çalışmalara başlamasına ise sert çıkan Bahadır, masum niyetli değil, bu işin sonu bellidir” ifadelerini kullandı.

Bahadır’ın konuşmasının ardından faaliyet ve denetleme raporları okundu. Ardından tek liste ile giden seçimde Şemsettin bahadır ve yönetim kurulu üyeleri için oy kullanıldı. Üçüncü kez güven tazeleyen Bahadır’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Turan Furuncu
Keziban Uçar
Mustafa Çelik
Emsale Harul
Ahmet Ağca,
Atila Özdemir

 

Haber: S. KAŞKIR