Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) teknik destek programı lansmanı, Düzce Valiliği Milli Eğitim Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
MARKA teknik destek programı lansman toplantısı, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Aziz Onur Aladağ, Marka Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve kamu kurum ve kuruluşları yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.





“İlimiz için gerçekten önemli”
Vali Zülkif Dağlı, MARKA’nın ilimizde iş gücünü ve niteliğinin arttırılması adına başlatmış olduğu lansman hakkında şunları söyledi:

“Proje çalışmalarımız devam ediyor. Ulusal ajans projelerimizi yaklaşık 2 ay önce toplantı yapmıştık. Milli Eğitim ve Valilik başta olmak üzere okullarımızdan destek aldığımızı sizlere iletmiştik.  MARKA Kalkınma Ajansımızdan başka bir güdümlü proje olmak üzere desteklerimiz aldık. Meslek liselerinin özellikle desteğini aldık. Yakın bir zamanda mesleki eğitim alanında lansmanımızı başlatmış bulunacağız. Bu ilimiz için gerçekten önemlidir. İş gücünü ve niteliğinin arttırmasına, küçük dökme su niteliğinde ama olmazsa olmaz.”



“Yılda 2 destek alabilecektir”
Her başvuruda destek alınabileceğini hatırlatan Marka Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu şu ifadeleri kullandı:

“90 gündür, yıl içinde alınabilecek azami sayısı öncelikler için 1 adet, öncelik 2 ve 3 için 2 adettir. Her hâlükârda her başvuruda yılda 2 destek alabilecektir. Uygun başvuru sahipleri öncelikle niteliğine uygun çatı kuruluşları arasında ticaret ve sanayi odalarıyla organize sanayi gölgeleri olarak belirlenmiştir. Öncelik 2 ve 3’de yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, birlik ve kooperatif ve bunların ortağı olduğu işletmelere uygun başvuru sahibidir.”



“1 yıllık bütçesini 1 Milyon 100 lira olarak belirledi”
Teknik destek programının bütçesi hakkında açıklamada bulunan MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Aziz Onur Aladağ şunları söyledi:

“Geçen yılda bizim teknik destek programımız vardı. Bu sene Doğu Marmara Kalkınma Ajansı teknik destek programı 3 öncelikle çıktı. Bizim hem destek programımız hem de fizibilite destek programımız kar amacı gütmeyen kurumlara yöneliktir. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları teknik destek programımız bu sene çeşitlendirilmiş şekilde devam edecektir. Bu sene ilk defa fizibilite desteğine çıkıyoruz. Teknik destek programımızın 1 yıllık bütçesi 1 milyon 100 bin lira olarak belirledik. Fizibilite desteğini 1 milyon olarak belirledik. Bölgeden gelen taleplere göre bizimde bütçemiz doğrultusunda bu şekilde revize edebilecek doğrultudayız.”

Haber: E.B.SUNMAN

 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ