11 yıl aradan sonra 2009 yılında temizlik ve diğer standartlara sahip olması nedeniyle Mavi Bayrak alan Akçakoca kale plajı, 2010'un Haziran ayında bayrağı kaybetmişti. Yapılan düzenlemeler ve ölçümler sonucu plajın mavi bayrağı yeniden hak ettiği ortaya çıktı.

Geçen yaz sezonu sonrasında kale plajında deniz suyundan belirli aralıklarda su numuneleri alınarak ölçüm yapıldı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Akçakoca Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sonucunda kale plajının bu yıl Mavi Bayrak'ı hak ettiği tespit edildi. Oluşturulan komisyonun yaptığı incelemelerde kale plajının başta temizlik olmak üzere diğer standartlara uygun olduğu öğrenildi. Karadenizin tek mavi bayraklı plajına sahip olan Akçakoca'nın bayrağını alması için yarın Ceneviz Kalesi Plajında, Mavi Bayrak Teslim Töreni düzenlenecek.

Bir Çok Tarihi Güzellik Bünyesinde

Turizm için bir artı olan Mavi Bayrak dışında kültür ve tarih dolu olan Akçakoca, bölgeye has evleri ve bir çeşit ambar olan Bagenlerden, Rıfat Ilgazın öğretmenlik yaptığı tarihi Orhangazi İlköğretim Okuluna, tarihi Ceneviz Kalesinden, camping alanlarına, Aktaş Şelalesinden Kurugöl Kanyonuna kadar birçok tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındırıyor.Doğa turizmi ve camping turizminde iddiasını artırıyor. İstanbula ve Ankaraya yakınlığıyla dikkat çeken ilçe, hafta sonu doğayla baş başa kalmak isteyenlere birçok alternatif sunuyor.

Haber; H. İŞCAN