Konuralp Turizm Marka ekibinin bölgenin turizme yönelik tanıtım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Düzce Belediyesi'nin katkıları ile Konuralp Turizm Marka Ekibi tarafından ‘Mayıs Çiçekleri Trekking’ organizasyonu düzenlendi. Daha önce yapılması planlanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Konuralp’in tanıtımına yönelik yürüyüş bugün gerçekleştirildi.

"Hedefimiz Konuralp'i bir an önce turizme açmak"

Vatandaşların ilgi gösterdiği yürüyüşe Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı. Keleş, yürüyüş öncesinde basın mensuplarını yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: "Güzel bir pazar günündeyiz. Baharın başlangıcı olan günlerdeyiz.Muhteşem bir doğa yürüyüşü yapıyoruz. Konuralp'i bir an önce turizme açmak hedefimiz. Turizme açmak içinde burada çeşitli etkinlikler düzenlemek ve bu etkinliklerde insanların yer almasını sağlamak çok önemli. Biz de bugün burada bir doğa yürüyüşü düzenledik. Bu doğa yürüyüşü Konuralp'te daha önceden belirlediğimiz bir destinasyon üzerinde olacak. Bu destinasyon Atlıkapı'dan başlıyor. Bu Atlıkapı'yı Konuralp'in giriş kapısı olarak belirliyoruz. Şuan antik tiyatronun içerisindeyiz. Buradan da su kemerine doğru yürüyeceğiz. Oradan dereye ineceğiz. Mayıs çiçeklerinin içerisinden bir yürüyüş olacak bu. Derenin içerisinde bir turistik tesis yapıldı tam bir köy ortamı oluşturuldu. Oradan derenin içerisinden yürümek suretiyle Roma köprüsüne geçeceğiz. Oradan da tekrar başladığımız noktada yürüyüşümüzü bitirmiş olacağız."

"Buraya gelen kişi 4 sorunun cevabını bilerek gelecek"

"Aslında bugün yaptığımız doğa yürüyüşü bir kaç ay sonra daha farklı bir anlam kazanacak." diyen Keleş, şöyle devam etti: "Hem buradaki kazı çalışmaları biraz daha ilerlemiş olacak. Hem de Roma Köprüsü ile çalışmalar ilerlemiş olacak. Biz de bu yürüyüş yolunun üzerine ışıklı aydınlatılmış, çiçeklendirilmiş, yer yer farklı bir takım tekniklerle desteklenmiş bir yürüme yolu yapacağız. Bittiği noktada da şuanda Konuralpli hemşehrilerimizden oluşturduğumuz bir ekip tarafından hazırlanan bazı satışa uygun bir takım meteryallerin satıldığı bir satış ofisi oluşturacağız. Siparişleri verildi 15-20 gün içerisinde yerine yerleştirilmiş olacak. Burada bir ev kiraladık. Tarihi konaklardan 2 tanesini kiraladık ve bunları hızla pansiyona dönüştürüyoruz. Ayrıca Konuralp yemekleri yapan bir restaurant yapıyoruz. Buraya gelen kişi 4 sorunun cevabını bilerek gelecek. Ne görecek, ne istikamette yürüyecek, ne satın alacak, Konuralp'e ait ne yiyecek nerede yatacak? Bunları söyleyemezsek gelen insanlara hiçbir cazibe yok demektir. Bu açıdan biz bir an önce kazı çalışmalarını belirli bir noktaya getirmek durumundayız. Aynı şekilde Roma Köprüsü'ndeki tamiratları hızlandırmak zorundayız." 

"Uğrak nokta olacak"

Kemeri ve tarihi surları ortaya çıkaracak çalışmaların hızla yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Keleş, şu şekilde konuştu: "Buradan devletimize ve büyüklerimize de seslenmek istiyorum. Bunlar çok ciddi yatırımlar gerektiriyor. Halen daha antik tiyatronun içerisinde kamulaştırılmamış araziler var. Tarihi surların etrafı çevrilmiş hiçbir şekilde surların görülmesi mümkün değil. Buralar biraz daha ortaya çıkarılsa Atlıkapı'nın etrafındaki yapıların bir kısmı kamulaştırılabilse bunlar yapıldığı zaman Konuralp gerçek değerine kavuşmuş olacak. Bunların çalışmasını başlattık. Buradan geriye dönüş olmaz. Biz oryantiring ile bir harita çizdirdik Konuralp ile ilgili olarak. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde burada bir şampiyona düzenlenecek ve burada yüzlerce sporcu göreceksiniz. Bunların hepsi zaman içerisinde şekil alacaktır. İnanıyorum ki yakın Karadeniz olarak nitelendirdiğimiz Ankara-İstanbul'un tam ortasında çevresindeki 25 milyon insan için bir uğrak nokta olacaktır."

Konuralp’teki ‘Mayıs Çiçekleri Trekking’ etkinliği saat 11:00’da Atlıkapı'dan başladı. Yürüyüş korteji Kırkbasamaklar okçuluk gösterisi, Cin Bayırı, Su Kemerleri, Asar Tepesi, Tarihi Konak Ziyareti, Gucca Altı ve Tarihi Çeşme olan etkinlik çerçevesinde katılımcılara Eyea Ekoturizm mekanında da yöresel yemekler, tatlar ikram edildi. Kırkbasamaklar'daki okçuluk gösterisi sırasında Başkan Mehmet Keleş de ok ve yayı eline alarak atış yaptı.