Akçakoca Belediyesi'nin en geç mayıs sonunda hizmete sokmayı hedeflediği Sahil Bandı 1. kısım, Şehirlerarası Yolcu Terminali ve Çınar Caddesi Baskı Beton-Yaya ve Bisiklet yolu içeren projelerinde çalışmalar devam ederken, son yıllarda şehirde sürekli olarak alt ve üst yapı çalışmalarından olumsuz etkilenen özellikle Çınar Caddesi esnafı da çalışmaların olası aksamalardan yaz sezonuna sarkabileceği endişesi ile sıkıntılı bir bekleyiş içinde.

Bu yıl bir sorun yaşanmayacak
Bu konuda Yen Sahil Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Başkan Albayrak, özellikle Çınar Caddesi'nde, içerisinde yaya ve bisiklet yolu ile oturma ve seyir gruplarının yer aldığı baskı beton yol çalışmaların bir an önce bitirilmesine gayret ettiklerini belirterek, “Herkesin bildiği üzere burası Akçakoca’nın can damarı. Sezonun en büyük hareketi ve ağırlığı burada yaşanmakta. Bu nedenle sezon başlamadan buradaki çalışmaları tamamlamak için gerekenleri yapıyoruz. Bu bölgede ve Akçakocamız’da yapılması gerekli alt ve üst yapı çalışmalarından kaynaklanan sıkıntılar var. Esnafımız son yıllarda maalesef bu sıkıntıyı yaşadı. Haklı olarak durumdan şikayetçiler. Ancak bu yıl bir sorun yaşanmayacak. Yolun baskı betonu yanı sıra projede yer alan oturma ve seyir alanları ile bisiklet yolu düzenlemeleri de bitirilecek ve Akçakoca’ya yakışan bir güzellik ortaya çıkacak” dedi.

Sahil bandında 1. kısım nisanda tamam
1. kısmında yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına geçilen Sahil Bandı Projesi'nin 2. kısmının da ihale edildiğini belirten Başkan Albayrak, yıkılan Çınar Oteli alanında turizme yönelik işletmelerin yer alacağını vurguladı. Albayrak “Ak Bey Restoran'dan Türkü Evi'ne kadar olan alanda yeni bir düzenleme yapacağız. Burada turizme hizmet verecek mekanlar oluşturacağız. Bu çalışmalar sezon sonunda başlayacak. Ancak biz belediye olarak üst kısım yürüyüş yolu çalışmalarını mayısa kadar tamamlayacağız. Birinci kısım nisan ayında tamamlanacak. Peyzajı na başlandı. Çuhalı Sahil Düzenlemesi ve Çınar Yürüyüş Alanları sadece Şok Market bölümünde bir alan dışında tüm çalışmalar bitirilecek. haziran başından itibaren merkezi yerlerde hiçbir çalışma yapılmayacaktır” şeklinde konuştu.
Terminal son aşamada
Akçakoca’nın ulaşım ve trafik sorununda büyük ölçüde çözüm getirmesi beklenen terminal projesininde de son aşamaya gelindiğinin altını çizen Başkan Albayrak, “Çalışmalar hızla sürüyor. İnşallah bir aksilik olmaz ise mayıs ayında hizmete girecek. Akçakoca inanılmaz bir rahatlığa kavuşacak” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER