Düzce’nin uzun zamandır kamuoyunda tartışılan sorunları giderek kronik bir hal almaya başladı. Çözüm arayışları bazı engellerin aşılması beklendiği için bir türlü sonuçlanmıyor. Geçtiğimiz yıl kamuoyunda heyecanlı tartışmalara neden olan ve Düzce için her biri çok önemli olan projeler konusunda yılın ilk üç buçuk ayında herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Düzce’de temel sorunlar denildiğinde  ilk akla gelen konu olan bağlantı yolu önce kamulaştırma konusunda yaşanan sıkıntılara takıldı, ardından kış aylarının bitmesi havaların ısınması beklendi ancak nisan ayının ortaları yaklaşırken havaların iyice ısınmasına rağmen bir türlü bir gelişme yaşanamadı.

2008 yılında tamamlanacağı açıklanan D100 Duble Yol Projesi, önce işi üstlenen müteahhidin iflasına, ardından bu müteahhidin tasfiyesine takıldı. Sözleşmenin feshedilmesinin ardından tasfiye sürecinin beklenmeyeceğinin açıklanmasına rağmen,  hem fesih işlemi tamamlanmadı, hem de havaların ısınması beklendi. Duble Yol konusunda ayrıca Özel idare’nin makine parkındaki eksikleri tamamlaması da beklenecek.

Bu yılın Özel idare tarafından Duble yol yılı olarak açıklanması, Köydes kapsamında yürütülecek olan çalışmaların ikinci plana düşmesine neden oldu. Senenin dördüncü ayının yarısı gelmişken bu yıl için ne kadar asfalt, nerelere su götürüleceği konuları hala açıklık kazanmadı.

Çevre Düzeni Planı’nın tamamlanması önce ilçelerin itirazlarına, ardından da Havza Koruma Planı’na takıldı. Havza Koruma Planı ile örtüştürülmesi konusunda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun bizzat talimat vermesi, bu planın çıkmasını pek istemeyenlerin rahat nefes almasına neden oldu.

Organize Sanayi Bölgesi için yapılacak olan arıtma tesisinin engeli  ise para... Bu tesisin yapılması için yeterli kaynak henüz bulunamazken, OSB’de faaliyet gösteren firmalardan işlerin hızlandırılmasını isteyen şikayetler yükselmeye başladı. OSB Yönetimi henüz ihalesi yapılmayan tesis için yatırımcı firmaların katkısını sağlamaya çalışıyor.

Düzce’de Fidanlık Arazisine yapılacağı açıklanan Hastane konusunda da uzun zamandır ağızları bıçak açmıyor. Hastane ile ilgili olarak TOKİ ile yapılan görüşmelerden ne çıktığı, Projenin ne durumda olduğu gibi hususların bir yana , inşaata bu sene başlanacağı konusunda bile kesin bir bilgi yok.

2008 yılının kayıp bir yıl olarak anılmaması için vatandaşların heyecanla beklediği çalışmaların bir an önce başlaması gerekiyor.