1999 yıllarında yaşanan depremin ardından yüzlerce konutla birlikte vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılaması hedefiyle Kalıcı Konutlar Bölgesi'ne inşa edilen Kalıcı İş Merkezleri ne bu hedefine ulaşabildi ne de herhangi bir kurum tarafından değerlendirilebildi. Hal böyle olunca atıl durumdaki iş merkezleri madde bağımlıların meskeni oldu. Sık sık olumsuz haberlerle ve bölge halkının şikayetleriyle gündeme gelen iş merkezleri için en somut adım 2015 yılında atıldı.

Dönemin Düzce Valisi, Milli Savunma Müsteşarı Ali Fidan'ın YURTKUR'la vardığı anlaşma sonucu Kalıcı Konutlarda bulunan iş merkezlerinin bir kısmı Düzce'deki öğrencilerin barınma sorununa çözüm olurken bir kısmı ise kaderine terk edilmiş vaziyette değerlendirilmeyi bekliyor.

İşte değerlendirilemeyen o iş merkezleri bu kez İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı gündemindeki yerini aldı. Ancak herhangi bir kuruma tahsisi için değil satışı için. 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İl Özel İdaresi'ne devredilen 1060 iş yerinden çeşitli kurumlara tahsis edilenler ya da kiralananlar haricinde elde kalan iş yerleri için yeni çözüm satış olarak görüldü. Fevzi Çakmak Mahallesi, Kalıcı Konutlar, Gölyaka ve Kaynaşlı'da bulunan ve Düzce'nin değerlendirilemeyen yatırımları arasında yer alan  yaklaşık 150 iş yerinin satış talebini ve diğer 7 maddeyi daha görüşmek üzere İl Genel Meclisi, 4 Aralık Pazartesi günü Aralık ayı birinci birleşimi için bir araya gelecek.

Haber: Ş. ÇAKIR