Düzce Belediye Meclisi, yeni seçilen üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, MHP’den 10, Ak Parti'den 21 belediye meclis üyesi katıldı. Keleş, meclis üyelerine tek tek hayırlı olsun dileklerini iletirken partilerin grup başkanlarına sözü bıraktı. Ak Parti Grubu adına konuşan Hasan Küçük, birlik ve berberlik içinde huzur dolu bir dönem diledi.



MHP grubu adına konuşan Ercan Katırcıoğlu, seçimin sona ermesiyle parti rozetlerini çıkararak meclise girdiklerine dikkat çekti ve bundan sonra önceliğin Düzce’nin çıkarları olacağını bildirdi. Katırcıoğlu, 2009 yılında Keleş ile dönemin milletvekili Metin Kaşıkoğlu arasında yaşananları hatırlatarak “ bu kabul edilir değildi.” dedi ve Keleş’e yeni dönemin incelenebilir ve şeffaf bir yönetim esas alınması talebini iletti.

 

 

 

 

Katırcıoğlu'nun konuşmasını tamamlamasının ardından cevap verme gereği duyan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şunları söyledi:


“ Bu meclis geçmişte de şeffaf olmuştur. Geçen dönem hiçbir uygulamamızda mahkemeye intikal eden bir durum olmamıştır. Siyasi anlamda bazı çatışmalar olabilir. Bu gayet normaldir. Yaptığımı işler doğru, kamu yararına ve hesap verilebilir olduğuna inanıyorum. O dönem bu sözleri söyleyen de yanıltıldığını itiraf etmiştir. Üzerine gitmek bize yarar getirmez. Gerek geçmiş dönem gerek öncesinde belediyede yapılan uygulamaları açıklamaya her zaman hazırız. Bu dönemi de bitirdiğimizde şundan emin olabilirsiniz: usulsüz arkasında şaibe bırakacak hiçbir işe şahit olmayacaksınız. Ancak dışarıda yine dedikodular devam edecek. Bizim çok iş yapmamız gerekiyor. Belediyenin durumu iç açıcı değil.”

 

 

 

Keleş’in konuşmasının ardından gizli oylama yöntemi ile meclis 1. ve 2. başkan vekillerinin, divan katipleri, encümen ve komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı.

 

Başkanlık Divanı oluşumu için yapılan gizli oylamalarda Meclis 1. Başkan Vekili Salih Keskinli, 2. Başkan Vekili Selahattin Sert seçildi. Katip üyeliklerine ise Necla Yüce ve Nihal Aydın; yedek üyeliklere ise Murat Caymaz ile Mehmet Atılmış seçildi. Encümen üyeliklerine ise yine gizli oylama sonucu Kadir Badur, Murat Caymaz ve Elif Sezer Cebar seçildi. Belediye Meclisinde daha sonra komisyon üyelikleri seçimlerine geçildi.


Açık oylama ile yapılan seçimler sonrasında komisyon üyeliklerine de şu isimler seçildi:


Plan ve Bütçe Komisyonu; Okan Turaman, Erkan Kuşçuoğlu, Muzaffer Balkancı, Cemal Öneç ve Ercan Katırcıoğlu, İmar komisyonu; Özgür Sağlam, Elif Üstün, Hasan Günden, 5 yıllık İmar komisyonu; Ömer Arslan, Necla Yüce, Mehmet Atılmış, Ayhan Cicu ve Eyüp Topçu. Mecliste daha sonra da Düzce Belediyesi’nin bağlı olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB), Düzce İli Belediyeleri ve Katı Atık Birliği (DİBKAB) üyelikleri seçimleri yapıldı. Buna göre TDBB’ne Miktat Çelebioğlu asil, Ercan Katırcıoğlu yedek üye olarak seçildi. Anadolu Medeniyetleri Birliğine ise Ömer Arslan ve Gönül Asuk asil üyeliğe, Murat Caymaz yedek üyeliğe seçildi. BAKAB’a Alp Cengiz, Taner Çakır asil üyeliğe, Özkan Çakar ve Ayhan Cicu ise yedek üyeliğe seçildi. İki üyeli DİBKAB’a ise Gönül Asuk asil, Ediz Ünal ise yedek üye olarak seçildi.

Meclis gündeminde yer alan 2013 yılı belediye faaliyet raporunun görüşülmesi bir sonraki oturama bırakıldı. İmar planı değişiklik taleplerini içeren gündem maddeleri de İmar komisyonuna havale edildi. Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci birleşiminin 15 Nisan Salı günü saat 19,00’de yapılması kararlaştırıldı.

 

Haber;S.Kaşkır