30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni oluşan il genel meclisi nisan ayı toplantılarına devam ediyor. Her ayın ilk 5 günü toplanan il genel meclisinde bu ay bir önceki dönemden kalan raporlar görüşülmeye devam ediyor…


Bugünkü toplantıda yine bir önceki aydan kalan komisyon raporları okundu, eski meclis üyeleri tarafından yapılan incelemeler hakkında meclise bilgi verildi. İl genel meclisinin şubat ayı toplantısının 5. Bileşiminde Yol Ağı Tespit Komisyonu, Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu kendisine havale edilen Yığılca Geriş ve Geleniz Köyleri arasında meydana kalan heyelan ile ilgili hazırladığı raporlar okundu.

Söz konusu alanda inceleme yapan eski meclis üyeleri araştırmalar sonucunda alternatif yolun olmadığını işaret ederek heyelanın meydana geldiği yere istinat duvarı yapılmasının daha uygun olacağını belirtti. Bu talebin karara bağlanması için il genel meclisine sunulan raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca mart ayında meclise sunulan Avrupa bakanlığı tarafından yapılan Horizon 2012 teklif çağrıları hakkında bilgi verildi. Horizon 2020 programının ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri, uzay teknolojileri, toplum ve toplum için bilim ve değişen dünyada Avrupa olmak üzere 5 başlıktan oluştuğu ayrıntılı bir şekilde okundu.

 

 

Haber;S.Kaşkır