Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli Düzce Belediyesi meclis üyelerine hitaben yaptığı açıklamada Anayasa'sının "Sendika kurma Hakkı" "Sendika Özgürlüğünün Güvencesi" maddelerini hatırlatarak şu iddialarda bulundu:
 
“Anayasamız ve yasalarımızın  amir hükümlerine rağmen, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali GÜNEY, Belediye işçilerini tehdit ve baskıyla 33 yıldır örgütlü oldukları Belediye İş Sendikasından istifaya zorlamakta, Belediye Başkanımızı ve müdürlerimizi bu konuda zor durumda bırakmakta, Belediyedeki huzuru ve iş barışını  bozmaktadır. Sendikadan istifa etmeyen arkadaşlarımız, işten atılmayla tehdit edilmekte, emekliliğe zorlanmakta, iş yerleri değiştirilmekte, mesai uygulamalarının dışında tutulmakta, hatta hacca gitmek için senelik izin isteyen işçilere bile sendikadan istifa etmezsen izin vermeyiz denilmektedir.”
 
            Kefeli Düzce Belediyesinin meclis üyelerine şu soruları yönetti:
 
5393 Sayılı Belediyeler Kanuna göre, Belediye Başkan Yardımcısı Ali GÜNEY’in görev, yetki ve sorumlulukları arasında;
            1 -Belediye işçilerini, üyesi bulunduğu sendikadan istifaya zorlamak, istifa etmeyenlerin iş yerlerini değiştirmek var mıdır?
            2 -Belediye işçilerini, üyesi bulunduğu sendikadan istifa etmeleri için işten atmayla tehdit etmek, tehdit etmek içinde ikna odaları kurmak var mıdır?
            3- Belediye işçilerini üyesi bulunduğu sendikadan istifa ettirsin diye içeriden ve dışarıdan birilerini görevlendirmek var mıdır?
            4- Belediye işçilerine üyesi bulunduğu sendikadan istifa etmedi diye izin vermeyerek, hac görevini yerine getirmesini engellemek var mıdır?
            5- Belediye işçilerini üyesi bulunduğu sendikadan istifa etmedi diye emekliliğe zorlamak var mıdır?
 
Belediye Başkan Yardımcısı Ali GÜNEY'in bu uygulamalara devam etmesi halinde, en kısa sürede, hakkında yasal işlemler başlatacaklarını ifade eden Kefeli, “Düzce Belediyesinde yaşanan bu baskı ve tehditler huzur ve iş barışını bozmaktadır. Belediye işçileri sadece çalışmak, üretmek, huzur içerisinde Düzce’ye ve Düzce halkına hizmet etmek istiyor. Düzce’nin ve Düzce Belediyesinin her türlü sorununa çözüm arayan siz çok değerli Meclis Üyelerinden ricamız, Belediye işçilerinin yaşadığı bu sorun ve sıkıntıların çözümüne katkı sunmanız, belediyedeki iş barışının bozulmasına müsaade etmemenizdir.” dedi.