Düzce Belediye Meclisi 2014 dönemi, Temmuz ayı toplantısının 1. birleşimi, bu akşam Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in başkanlığındaki toplantı 6 gündem maddesi yer aldı.


Belediye Başkanı Mehmet Keleş, toplantı öncesi meclis üyelerini yapılan icraatlar ve projeler hakkında bilgilendirdi. Keleş’in konuşması döndü dolaştı ulusal basına da sıçrayan lüks aracına geldi. Keleş meclis üyelerine bu konuda açıklama yapmak istedi.


Aldığı makam aracını üst düzey kamu görevlilerinin neredeyse yüzde 60’ının kullandığını ifade eden Keleş, diğer il ve ilçe belediye başkanlarından örnek verdi ve “kimsede olmayan bir araba gibi lanse ediliyor” şeklinde sitemde bulundu.


BEN YOKKEN SAHİP ÇIKILMAMIŞ


“Aracın kaç para olduğu değil, Düzce Belediyesi’ne ne kadar mal olduğu önemli” diyen Keleş, makam aracının 225 bin TL’ye geldiğini söyledi ve bir de meclis üyelerine serzenişte bulundu.


Keleş, “çok büyük spekülasyon haline getirildi. Biraz haksızlık var. Belediye başkanı bir şehrin aynasıdır. Siz neyle temsil edilmesini isterseniz öyle temsil edilir. 3 Bin TL'lik aracı satıp passat mı alsaydım. Ben meclisin bana sahip çıkmasını isterdim. belediye meclisi=belediye başkanıdır. Ben yokken bu konuya sahip çıkılmamış. Belediye meclisini belediyenin kasasından ne kadar çıktığı ilgilendirir. Kamu zararı söz konusu değil. Layık görmeye bilirsiniz. Bana bir tek bunu söyleyebilirsiz.” dedi.


2009 YILI RUHU DEVAM MI EDİYOR?


MHP’li meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu ise belediyenin 174 bin TL’lik borcu varken lüks araç alınmasının kafalarda soru işareti uyandırabileceğine dikkat çekti ve Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun konuya ilişkin muhatabına sorun cevabını verdiğini hatırlattı. Katırcıoğlu, Kaşıkoğlu’ndan gelen bu cevabın çok manidar bulduğunu ve 2009 yılındaki ruhun devam ettiğini söylemesi üzerine Keleş tartışmaya girmek istemedi ve teşekkür ederek yorum yapmadı.

BORÇLAR İÇİN KREDİ TALEBİ


Toplandın diğer gündem maddelerinden biri de belediyenin borçlarının kapatılması ve hacizlerinin kaldırılması amacıyla bir bankadan kredi talebine ilişkin oldu.


Belediye Başkan yardımcısı Ali Güney, kredi talebin gerekçesi şöyle açıkladı: “Belediyenin piyasaya ve müteahhitte vadesi geçmiş borçları vardı. 14 bankaya 1 milyon 800 bin TL haciz var. Sadece krem parkta 4 milyon paramız var. Finansal olarak düzeye çıkmamız için kredi almamız gerekiyor…”


Oylama sunulan gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildiğinde Başkan Mehmet Keleş, ret cevabı veren MHP’li meclis üyesi Eyüp Topçu’ya gerekçesini sorması, kapanan lüks makam aracı konusunu yeniden açtı.


Muhalefet meclis üyeleri, makam aracının alınmadan önce kendilerine bilgi verilmesi gerektiğini savundu…


Keleş, aracı ucuza mal ettiğini bu yüzden alkışlanması gerektiği yönündeki sözleri ise, bazı meclis üyeleri tarafından alkışla karşılandı.

 

Haber;S.Kaşkır