Düzce Belediye Meclisi 2014 dönemi, Ekim ayı toplantısı 1. Birleşimi dün akşam Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda 6 gündem maddesi ele alındı. Ekim ayının ilk toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye başkanlığında geride bıraktığı 6 ayda yaptığı icraatlar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

 
Başkan Keleş, Katı Atık ve Kültür Merkezi gibi iki önemli yatırımın 2 ay gibi bir süre içinde biteceği vaadinde bulundu, Otoban Bağlantısı ve Terminal ile ilgili gelinen son noktayı aktardı.

 

 

DÜZCE OTOBAN BAĞLANTISI TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

 

 

Keleş, “Önümüzdeki hafta otoban bağlantısı ile ilgili kavşak oluşum işi halledilmiş olunuyor. Hem Düzce Hem Organize Sanayi bölgesi tarafına 4 kol üzerinden gişelerin de olduğu Türkiye’de rastlamadığım bir proje geliştirildi. Bakım onarım ödenekleri üzerinden ihalesi yapılması konusunda çalışma yürütülüyor. Düzce’ye 1 yıl gibi sözümüz vardı. İnşaatı başlata bilirsek inşallah bir şeyler gerçekleştirebileceğiz.” diye konuştu.

 

 

2 AY VAADİ

 

Düzce Terminali’nde çalışmaları aktaran Başkan Keleş, otogarın Nisan yada mayıs ayında bitirileceğini bildirdi. Keleş, Kültür merkezinin yaklaşık bir buçuk ay gibi bir sürede açmayı planladıklarını, katı atık tesisinin de yine bir ay içinde bitirileceği müjdesini veren Keleş, toplu bir açılış töreni ile açmayı düşündüklerini dile getirdi. Başkan Keleş, katı atık tesisinin geri dönüşümü ile ilgili de şu bilgileri verdi:

 

 

“Bir ay gibi bir süre içinde bitirilecek. Geri dönüşüm ihalesi yapılacak. İl özel idaresinin katılımıyla çöpleri birlikte toplamak istiyoruz. Katı atıkta geri dönüşüm için şartname hazırlanıyor. Açık ihale yapacağız. Ya direk yakarak elektrik enerjisine dönüştüreceğiz ya da çıkan gazı yakarak…”

 

Keleş’in bilgilendirmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Belediyenin 2015-2019 stratejik planı ve Düzce kent Konseyinden gelen aralarında üretim pazarı kurulması, görüntü kirliliğinin önlemleri gibi maddelerin bulunduğu 23 madde ilgili komisyona havale edildi.

 

 

BADUR’A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

 

Milli Maç nedeniyle hızlı görüşülen gündem maddelerinin sonrasında Meclis Üyesi Kadir Badur’un doğum günü pastası kesildi. Mecliste verilen 5 dakikalık arada sürpriz doğum günü yapılan Badur, pasta kesti.

Haber; S.KAŞKIR