Bu akşam gerçekleştirilen Düzce Belediye Meclisi Nisan Ayı İlk Birleşimi, Düzce Belediyesi Meclis Salonunda Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında gerçekleştirildi. 3’ü ilave toplam 16 gündem maddesinden oluşan mecliste 33’ü talep olmak üzere 43 konu görüşüldü.

Komisyonlara üye seçimi yapıldı
İlk 5 gündem maddesinin üye seçimi olduğu toplantıda ilk olarak katip üye seçildi. 2 Katip üyenin seçildiği mecliste katip üye olarak AK Parti Grubu’ndan Mehmet Atılmış, MHP Grubu’ndan ise Cemal Öneç Seçildi.

Daha sonra sırasıyla encümen üye olarak AK Parti Grubu’ndan Elif Üstün kudu, Necla Yüce ile Ömer Arslan; plan ve bütçe komisyonuna AK Parti Grubu’ndan Selahattin Sert, Alp Cengiz ile Mehmet Atılmış, MHP Grubu’ndan Murat Özsoy ile Ayhan Cicu; imar komisyonuna AK Parti Grubu’ndan Hasan Günden, Serkan Yıldız ile Okan Turaman, MHP Grubu’ndan Özkan Çakar ile Eyüp Topçu; 5 yıllık imar programı komisyonuna ise AK Parti Grubu’ndan Erkan Kuşçuoğlu, Nihal Aydın ile Zarif Top, MHP Grubu’ndan Feyat Kurt ile Taner Çakır seçildi.

2017 Yılı Faaliyet Raporu bir sonraki aya ertelendi
7 Madde’nin okunup oylanmasının ardından Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın yerine Düzce Belediye Meclis Vekili Gönül Asuk meclise başkanlık etti. Ardından 2017 Yılı Faaliyet Raporu okundu. MHP Grubu raporun geç geldiğini ve okumak için yeterli vakitlerinin olmadıklarına dikkat çekerek oylama taraftarı olmadıklarını belirtti. Raporun oylanması bir sonraki meclise ertelendi.

İnönü Parkı'nın ihaleye çıkması için bir engel kalmadı
Son olarak gündeme meclis tarafından 2016 yılında, 2017 yılından geçerli olmak üzere İnönü Parkın’nın mevcut müstecire 10 yıl süre ile kiraya verilmesi kararının iptali talebi görüşüldü. Talepte şu ifadelere yer verildi:

“İnönü Parkı’nın 10 yıl süre ile mevcut müstecire kiralanması için verilen yazılı önerge Belediye Meclisi’nce 2016’ya 372 sayılı karar ile kabul edilmiş ve ilgili meclis kararına istinaden 2017 yılından geçerli olmak üzere 10 yıl süreli kira sözleşmesi imzalanmıştır. Ancak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun Belediye Kanunu ve Sayıştay Başkanlığı 2016 yılı Denetim Raporu doğrultusunda imzalanan kira sözleşmesi 2016’ya 128 Sayılı yazı ile iptal edilmiştir. İnönü Parkı’nın 10 yıl süre ile mevcut müstecire kiraya verilen yazılı önerge doğrultusunda alınan 2016’ya 372 Sayılı meclis kararının belediye meclisinde görüşülerek iptal kararı alınmasını arz ederiz”

Meclis tarafından 2016 yılında alınan kararın iptali oy birliği ile kabul edildi. Böylece İnönü Parkı’nın ihaleye çıkması için ortada bir engel kalmadı. Şimdi gözler ihale edilecek tarihe çevrildi.

Haber: Ö.YILMAZ