İGM'de Gergin Anlar

Son günlerde gündemden düşmeyen kalıcı iş yerleri İGM'de gergin anların yaşanmasına sahne oldu. Kalıcı İş Yerlerinin, müftülük, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve İSKİ gibi kurumlara tahsis edilmek üzere Plan Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu tarafından ortak hazırlanan raporda dile getirilmesi ve bundan sonra ki süreçte hangi komisyon tarafından incelenerek devir işlemlerinin görüşüleceği konusu sırasında bazı meclis üyeleri duruma itiraz etti. Bu esnada meclis salonunda aykırı sesler yükselirken konunun Takas komisyonunda görüşülmesi istendi.

Ancak yapılan itirazlar ve Başkan Müzaffer Bülbül'ün müdahil olması ile devir işlemleri görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Üniversite İçin Önerge Verildi

İl Genel Meclisi Üyelerinden Nedim Albayrak, Ahmet Turhan, Adem Dursun, Muhterem Parlak, Sema Çelebi ve Ergin Özensel imzası ile, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu adına yer tahsisi talebinin mecliste görüşülmesi için bir önerge verildi.

İşte o önerge:

25.04.2013 tarihl ve 28628 sayılı resmi gazetede yayınlanan 04.03.2013 tarihli 2013/4428 syılı kararname ekinde ilimizde ki kalıcı iş yerlerinden kullanılmayan kısımları sağlıki eğitim, kültür, turizm hizmetleri için il özel idaremize devredilmiştir. İlimizde bulunan kamu kuruluşları idaremizden tahsisi için talepte bulunmuş olup bunların talepleri önümüzde ki dönemde takas işlemleri bittiğinde görüşülecektir. Düzce Üniversitesi sosyal Bilimler Yüksek Okulunun da bulunduğu mevcut yer eğitim ve öğretime müsait olmadığından yapılacak tahsis işlemlerinde Düzce Üniversitesinin talebinin mecliste görüşülmesini ve talebin ilgili komisyonlara havale edilmesini arz ederiz.
Önerge görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Düzce Üniversitesi daha öncede kalıcı iş yerlerinden yer tahsisi için talepte bulunmuş ancak yer tahsisi gerçekleşmemişti.

Haber: M. YILMAZ