Motosiklet ve bisiklet kullanımının yaygın olduğu Düzce'de, özellikle bazı motosiklet sürücüleri trafikte tehlikeli bir şekilde seyrederek, adeta kazaya davetiye çıkartıyor. Havaların ısınması ile birlikte trafikte artış gözlenen bisiklet ve motosikletlere bir de kural ihlalleri eklenince son günlerde art arda kaza haberleri gelmeye başladı.

İşte bu kural tanımazlığın son örneği D-655 karayolunda yaşandı. Çoban Kavşağı'ndan D-655 karayolu istikametine seyreden motosiklet sürücüsü güzergah boyunca yaklaşık 3 kilometre motosikletin önünü kaldırarak ilerledi. Tek teker üzerinde seyrettiği yetmezmiş gibi bir de plakasız ve kasksız olarak trafiğe çıktığı gözlenen sürücü hem kendini hem de trafiği tehlikeye soktu.

"Gece hayatını bıraktım, motora başladım"

Ara ara kaza tehlikesi geçiren ve buna hiç aldırmayan çılgın motorcu, trafikte seyreden diğer sürücülere de zor anlar yaşattı. Görüntülenmesine aldırış bile etmeyen motosiklet sürücüsü kırmızı ışıkta durduğunda muhabirimize röportaj vermeyi de ihmal etmedi. Zevk aldığı için motosikletiyle değişik ve tehlikeli hareketler yaptığını söyleyen sürücü ayrıca gece hayatını bırakarak motosiklete başladığını söylerek, „ bizim sporumuz da bu“ dedi. Sürücü daha sonra yine tek teker üzerinde hızla ilerleyerek bölgeden uzaklaştı.



30 motorcunun peşine düştü

Kuralları hiçe sayan motosiklet sürücülerinin trafikte yaptığı bunlarla da sınırlı değil. Motosiklet sürücülerinin trafiği tehlikeye sokması üzerine emniyet güçleri de kask ve hız uygulamasını sıklaştırdı. Aynı akşam bir ihbarı değerlendiren trafik ekipleri Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu Kazıkoğlu mevkiinde yaklaşık 30 motosikletçinin trafiği tehlikeye sokacak şekilde ilerlediği bilgisini aldı. Motorcuların peşine düşen ekipler bazı motosiklet sürücülerini durdurmayı başardı. Motosikletlerine el konulan sürücülerle ilgili işlem başlattı.

Haber: H. KANAT