İstanbul Caddesi Alemdar Sokak başına yapılan kaldırım mı kavşak mı tartışmalarına son nokta konuldu. Taksicilere tek araçlık park alanı olarak yapılan alan esnaf tarafından tepkilere neden oldu.
Yol üzerinde bulunan dükkânların günlük işlerinde müşteri sirkülasyonunun etkilediğini dile getiren esnaflar kaldırımın yapılması satışlarımızı etkileyecek diyerek belediyeye sitem etti.

“Yol üzerinde kuruyemişçi dükkân sahibi, yapılan kaldırımın düşünülmeden yapıldığını söyleyerek satışlarını etkileyeceğini söyledi. Kaldırım yapılmadan önce müşterilerimiz 5 dk araçlarını çekiyor alışverişini yapıp gidiyordu. Ancak şimdi İstanbul Caddesi, 2 şeride düştü. Trafikte durup alışveriş yapma durumu söz konusu olamaz trafik sıkışacak.” Dedi.

Mikrofonlarımıza açıklamada bulunan esnaf “Uygulama yapılalı henüz 2 gün oldu dün akşam ilk kaza oldu diyen esnaf, karşıda otobüs durağı var yolcu için duracak yol tek şeride düşecek ve trafiğin sıkışmasına neden olacak.Yapılan uygulama çok yanlış en kısa zamanda bu durumun düzeltilmesini istiyoruz diye belediye Başkanı İsmail Bayram’a seslendi.

Esnaf’ın şikâyetlerini duyan taksiciler, olaya müdahil oldu. Bizim de söylemek istediklerimiz var diyerek uygulamanın doğru bir karar olduğunu dile getirdiler.

Taksicilerin savunmasını duyan ve yol boyunda dükkânı olan esnaf konuyu taksicilerle kritik yapmaya kalkınca olanlar oldu.

Tartışmalara neden olan ve her iki tarafında düşüncelerini dile getirdiği mevzuda bir sonuca varılmazken konu nasıl çözülecek merak konusu. 



Haber: G. KARDUZ