İl genelinde düzenlenen “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ‘Çanakkale Şehitlerine’ İsimli Şiirini Ezbere Okuma” yarışmasının final etabı Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa birçok okuldan öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra, Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can da katılım sağladı.



Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası sebebiyle düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından sahneye çıkan Cedidiye Cami Müezzini Bayram Çotur, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.



Sonrasında ise Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can kürsüye çıkarak öğrencilere seslendi.

“Şehit olmanın ne olduğunu anlayana ölüm vız gelir”
1. Dünya Savaşı’na ilişkin bilgiler vererek konuşmasına başlayan Can, şunları söyledi:

“Dediler ki, ‘Bizim önümüzde, güçsüzlerin yanında duran, onları ezdirmeyen bir güç var.’ Onların deyimi ile ‘Her ne kadar hasta da olsa, biz onları tamamen yok edelim ki, atımızı rahatça koşturabilelim’ dediler ve Çanakkale önlerine kadar geldiler. Ama şunu unutmuşlardı. Bu millet İslam’dan önce de savaşçı bir milletti. İslamiyet’in gelmesi ile birlikte, cihad şuurunu gönüllerine yerleştirdiler. Şehit olmanın ne olduğunu anlayana ölüm vız gelir. Siz bu vatanı bize emanet ettiniz, toprağınızda rahat uyuyun. Sizin arkanızdan gelen evlatlarınız, torunlarınız var. Onlar bu vatanı düşmana teslim etmeyecekler.”



İl Müftüsü Can’ın ardından yarışma komisyonu yerini aldı. Yarışmacıların hangi sırayla sahne alacağını belirlemek için kura çekimi gerçekleştirildi.

Yarışmanın final etabında “Akçakoca Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ümmügülsüm Demirhan, Çilimli Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencisi Ahmet Mert Albayrak, Gümüşova Anadolu Lisesi Öğrencisi Enes Çiçek, Kaynaşlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Yıldız, Yığılca Çok Programlı Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencisi Jale Zengin, Düzce Fen Lisesi öğrencisi Tuğba Kaplanbaba ve Cumayeri Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencisi Melike Yağmur” sırasıyla sahneye çıktı.



Hazırlıkların yapılmasının ardından yarışmacılar kura sıralamasına göre sahneye çıkarak, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini seslendirmeye başladı.


Bütün yarışmacılar şiiri seslendirdikten sonra komisyon yaptığı puanlamanın ardından Düzce Fen Lisesi öğrencisi Tuğba Kaplanbaba 1., Akçakoca Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ümmügülsüm Demirhan 2., Kaynaşlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Yıldız ise 3. oldu.







Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ