Mekke’nin fethinin 1385. yıl dönümü dolayısıyla Düzce’de Fetih gecesi programı düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı Düzce Müftülüğü konferans salonundaki gece, Hafız Bayram ÇOTUR'un Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının akabinde gecenin açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Şubesi adına Başkan Ahmet Serdar ERDEM yaptı. Müslümanların yanlışlardan dönmek için Hz. Muhammed’i ve Mekke’nin fethini bilmesi gerektiğini ifade eden ERDEM Mekke’nin fethi ve Hz. Peygamber’in hayatıyla ilgili bilgiler verdi.


Anadolu Gençlik Derneği’nin Mekke’nin Fethi Gecesine konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Harun MACİT , Mekke'nin fetih sürecindeki sıkıntılar, Hacc etmek için Mekke'ye kadar gelip geri dönülmek zorunda kalındığı, Hendek'te 3 önemli yerin fethinin müjdesini veren Peygamberimizi ve o zamanki zorlukları anlattı.



Programda Şiir dinletileri, Mekke'nin fethi sinevizyonları ve Kum sanatı gösterimi yapıldı. Gecenin sonunda Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi yapıldı.

Haber;S.KAŞKIR