2017 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün Düzce Vali Yardımcısı Haluk Çakmak başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda yapıldı. Kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri, idari amirler, yatırımcı kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, il genelinde devam eden ve hayata geçirilecek yatırımlar ele alındı.

Yatırımcı kuruluşların temsilcilerine söz vermeden önce genel bir değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Düzce ili genelinde yatırımı olan yatırımcı kuruluşların ve belediyelerin toplamda 325 projesi olduğunu ve bu projelerin toplam maliyetinin 3 milyar 844 milyon 457 bin TL olduğunu belirtti.

Nakdi gerçekleşme yüzde 69
Projelere ilişkin detaylı bilgilendirmede bulunan Çakmak şöyle konuştu:

“Önceki yıllar harcaması 1 milyar 776 milyon, 2017 yılı ödeneği 4 milyar 740 milyon, dönem sonu harcaması 514 milyon TL’dir. Nakdi gerçekleşme oranı da yüzde 69’dur.”

Melen Barajı’nın bitiminde son viraja girildi
Çakmak’ın konuşmasının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 14. Bölge Müdürlüğü Melen Barajı’na ilişkin detaylı bilgilendirmelerde bulundu:

“Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü (DSİ)’nin Düzce ili kapsamında yaptığı Melen Barajı’nın inşaatı devam etmekte olup şu an da yüzde 80 seviyelerine ulaşmıştır. Esas konu bu baraj havzası kapsamında kalan kamulaştırma ile ilgili. Bu konuda kamulaştırma faaliyetlerimiz yüzde 87 seviyesinde tamamlanmış olup amacımız 2017 yılı içinde tüm kamulaştırmaları bitirmektir. Ödenek geldiği müddetçe bu işlere öncelik tanıyoruz. Bir diğer konu baraj havzasında kalan yollarla ilgili. Bu yolların Sarıdere’de kalan kısımlarına başlamış bulunuyoruz. Bunların ardından inşaata başlayacağız. Tabii biraz geç kaldık ama en kısa zamanda bitirmeye başlayacağız. Bu sene sonunda barajımızın tüm inşaatları bitip yol inşaatları önümüzdeki seneye sarkabilir.”

Haber: Ö. YILMAZ