Türkiye Beyazay Derneği'nin şube başkanları ve üyeleri, 3 Aralık Dünya engelliler günü olması nedeniyle sengelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Melen Çayı'nda rafting botuna binerek kürek çekti. 

Düzce Belediyesi'nin davetiyle kente gelen Türkiye Beyazay Derneği'nin 81 şube başkanı ve üyeleri, düzenlenen toplantının ardından Melen Çayı'nda rafting yaptı. Düzenlenen etkinlikte, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Beyazay Derneği Genel Başkanı Nejla Sümer, Derneğin Onursal Başkanı Lokman Ayva da rafting botuna binerek kürek çekti.


Nejla Sümer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Düzce'de derneğin iç işleyişi için bir araya geldiklerini söyledi. 

“Tüm engellilere örnek olacak”

Toplantının ardından yapılacak etkinlikleri Düzce'den başlatmak istediklerini aktaran Sümer, şöyle konuştu:

"Yarın Engelliler Haftası başlangıcı. Hiçbir şeye engel yok. Rafting bile yapar engellilerimiz. Tüm Türkiye'de bu yıl Beyazay Derneği şubelerimizle 'Kan vermeye engel yok' kampanyası başlattık. Bu kapsamda yarın saat 11.00'de tüm Türkiye genelinde Kızılay ve Beyazay iş birliğiyle kan verme kampanyası başlayacak. Bugün de 'Rafting yapmaya engel yok.' diyerek tüm engellilerimize örnek olsun istedik. Derneğimizin Onursal Başkanı Lokman Ayva da rafting yapıyor, biz de dışarıdan onu seyrediyoruz. Bu, tüm engellilere örnek olacak diye düşünüyoruz." 



Lokman Ayva da eğlenceli bir etkinliğe imza attıklarını kaydetti.

“Evimde otursaydım bu mutluluğu yaşayamayacaktım”

Her engellinin dünyayla barışık olması gerektiğini vurgulayan Ayva, "Engelli birisi olarak şu an evimin köşesinde oturuyor olsaydım, büyük bir mutluluğu kaçırmış olacaktım. Şu anda bir takım olarak o suyun içerisinde bir hedefe doğru gitmenin tadın varamayacaktım."  dedi. 

Ayva, engelleri kaldırmanın engelli bireyden başladığını, bunun daha sonra toplumda yankı bulduğunu sözlerine ekledi.

Raftingin ardından tamamlanan parkur sonrasında etkinliğe katılan herkese katılım belgesi verildi. Dereceye girenlere ise madalyaları takdim edildi.

HABER: Ö. YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

 Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8