Düzce ovası ve etrafta bulunan dağlara aşırı derecede yağan karın ani yağan yağmurla erimesiyle birlikte dere yatağının taşması etrafta bulunan köylerde tedirginliğe yol açtı.Ani yükselişin tedirginliğini yaşayan köylüler "her suyun yükselişinde rastlanan bu çilenin artık bitmesini" istediler. 

TEDİRGİNLİK VE TEPKİ HAKİM..

Kış mevsiminde kar yağışını "toprağın verimi ve ürünün bollaşması" olarak gören çiftçiler bu defa  karın ani erimesi üzerine taşan Melen Çayı'nın yapacağı zarar karşısında tedirginlik yaşadı.D-100 Karayolu'nu bölerek güneyden kuzeye doğru akan kısımda Gümüşova'nın Adaköy ve Çaybükü Köylerine ait mereların sular altında kalması tepki ve tedirginliği  artırdı.Köylüler fındık tarlaları, buğday tarlaları ile meraların sular altında kalmasına yol açan taşkınlarda bir balık havuzu  selden büyük hasar gördü. Balık havuzunda bulunan sazan balıklarının suyun yükselmesi üzerine dereye karıştığı görüldü.

DSİ'nin yaptığı dere ıslah çalışmalarının yararlı olduğuru  dile getiren vatandaşlar, hatanın Melen Çayı'nın daralan kesimleri ile zeminden malzeme alınmayışına bağladılar.Melen Çayı'nın yükseldiği Adaköy ve Çaybükü Meraları bölümünde suyla meranın aynı seviyeye gelmesi derenin deniz  veya göl gibi görünmesine yol açtığı dikkatlerden kaçmadı.  Vatandaşlar her yağmur yağışında su debisi artan Melen Çayı'nın Adaköy ve Çaybükü Köylerinde gerekli önlemin alınmasını bekliyor..

Haber;E.TAYHAN