Yukarı Mahalle'de kurulan Tarihi Mahalle Pazarı'nın gönüllü kadınları tarafından Akçakoca'nın adını rekorlar kitabına geçirecek etkinlik için geri sayım başladı. Geçtimiz şubat ayında basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulan "1001 kadınla 1001 Melengüççeği Tatlısı" yapma girişimi 30 Nisan Cumartesi günü Guinness'e sunulacak. 1001 kadının katılımıyla yapılacak melengüççekleri ile hem ilçenin tanıtımını yapmak hem de rekorlar kitabına Akçakoca'nın adını yazdırmak hedefleniyor.

Her kesimden yoğun destek

Akçakoca’nın marka tatlısı Melengüççeği ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi amaçlayan Akçakocalı kadınlara kaymakamlıktan belediyeye, siyasilerden sivil toplum örgütlerine kadar bir çok kesimden destek verildi.

Rekor denemesinin adresi tarihi Yukarı Mahalle

Konuya ilişkin haber ekibimize açıklamalarda bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, dünyada en fazla kadınla yapılan tatlı olarak Melengüççeği'ni rekorlar kitabına sokacaklarını belirtti. Etkinliğin Akçakoca'nın en eski yerleşim yeri olan tarihi Yukarı Mahalle'de gerçekleştirileceğini açıklayan Yemenici, bu önemli mahalleyi Düzce Valisi Ali Fidan'ın da destekleri ile ayağa kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

Dünyanın en büyük Melengüççeği de yapılacak

30 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak rekor denemesi sırasında 1001 tatlının yanı sıra dünyanın en büyük Melengüççeği tatlısının da yapılacağını aktaran Başkan Yemenici, yapılan tatlıların tüm dünyadaki devlet başkanlarına gönderileceğini açıkladı. 

Öte yandan "1001 Kadın Sloganı" ile en çok kadın ile Melengüçceği tatlısı yapma rekoru için Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural'ın da gözlemci olarak katılması bekleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER