Akçakoca Yukarı Mahalle'de kurulan Tarihi Mahalle Pazarı’nda 2001 kadının katıldığı rekor denemesinde en büyük melengüççeği tatlısı 52 santim çaplı olarak tescil edilerek Dünya Rekoru kırdı.

Akçakoca'nın meşhur tatlısı Melengüççeği için Guinness Türkiye ekibi Akçakoca'ya geldi. Yukarı Mahalle'de kurulan Tarihi Mahalle Pazarı'nın gönüllü kadınları tarafından Akçakoca'nın adını rekorlar kitabına geçtiği etkinlik büyük bir ilgi gördü. Saat 10.00’da başlayan rekor denemesine Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Milletvekili Fevai Aslan, İGM Genel Başkanı Dursun Çakır, Düzce Turizm ve Kültür Müdürü Özcan Budak, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, İlçe protokolünden çok sayıda isim ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Dünya Kadın Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural'ın gözlemci olarak katıldığı 'En çok kadınla ve en büyük melengüççeği' rekoru tescil edildi. 2001 kadınla yapılan melengüççeği ve çapı 52 santim olan en büyük melengüççeğinin tescili için karşılıklı imzalar atıldı.

Yarışmanın tertip komitesi, rekora konu melengüççeklerinin G-20 ülkelerinin devlet başkanlarına gönderileceğini açıkladı. Yukarı mahalle kadınlarının hazırladıkları binlerce melengüççeği tatlısı konuklara dağıtıldı.

Haber:Y.SEVER