Kamu-Sen, hükümetin memurların maaşları komnusunda aldığı kararları protesto etmek amacı ile eylem gerçekleştirdi. “ Bu mübarek günlerde aldığı tek taraflı kararlarla memurlarımızı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden siyaseti Allah'a havale ediyoruz.” denilerek Hükümete tepki gösterilen eylemde, memurlar simit ve çay ile iftar açtı. Anıtpark'ta yapılan eyleme katılımın az olduğu gözlenirken, sadece 20 ye yakın memurun eyleme katılması dikkat çekti.
Kamu-Sen Düzce Şube Başkanı Şensettin Bahadır yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin bir bayrama daha buruk girdiğini, memurların işlerinde, iftar sofralarında, çocuklarının ise okullarda bir simitle günü geçirmeye mahkum edildiğini dile getirdi.
Sendika olarak eylem sürecinin başladığını duyuran Bahadır,, şunları kaydetti, "Hükümet kamu görevlilerine yapacağı maaş artışlarını enflasyon hedefinin bile altında belirleyip, yüzde 2,5+2,5 zamma layık görmekte, emeklilere ise yüzde 1,8 artış yaparken, vatandaşın ekonomik durumunu göz önünde bulundurmamaktadır."
Bahadır, hükümete seslenerek, yıllık 5,2 zammı öngören ve tüm vergileri, elektrik ile su fiyatlarını yüzde 10'un üzerinde artarken hangi enflasyonu baz aldıklarını açıklamalarını istedi.