Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun İl Genel Meclisi Üyelerine özel bir yazı ile daha önceden talip olduğu Kalıcı Konutlarda bulunan işyerlerinin özel üniversite yerine Düzce Üniversitesine tahsis edilmesi için destek istemesi bazı çevrelerde tepki ile karşılandı.

Memursen İl Başkanı Orhan Kılıç, bugün yaptığı basın toplantısında Rektör Şerifoğlu'nun Düzce'ye ikinci bir yüksekokul istemediğini ve engelleme çabası içinde olduğunu öne sürdü. 13 yıldır atıl durumda olan işyerlerinin başka bir kurum tarafından talep edilmesiyle değerlendiğini söyleyen Kılıç, Şerifoğlu'nun art niyet olduğunu savundu.

Düzceli ama Düzce’ye hiçbir katkısı yok

Kılıç, "Düzce Üniversitesi Rektörü sayın Şerifoğlu Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin Düzce’ye şube açmasına karşı çıkmakla kalmayıp il genel meçlisi üyelerine de tek tek mektup göndererek böyle bir okulun Düzce’ye gelmemesi için göstermiş olduğu karşı hamleleri bir Düzceli olarak yüzümüz kızartmıştır.Bir üniversite rektörü nasıl olurda başka bir üniversiteyi şehrinde istemez ben bunu anlamadım etrafıma da sordum bilen çıkmadı anlayan beri gelsin. Bu anlayışla sanırım Düzce’ye dünyaca ünlü Harvard, Kaliforniya, Camridge üniversiteleri şube açmaya kalksalar rektör hanım yine karşı çıkacak. Kendisinin her ortamda övünerek anlattığı Amerika’da öğrenim gördüğü Stanford üniversitesi de şube açmaya kalksa yine karşı çıkar bundan eminim. Neden eminim? Rektör hanımım 5- 6 ay önce Bir firma tarafından Kaynaşlıya tamamı bağış olarak yapılacak bir meslek yüksek okulunu yine çeşitli bahanelerle engellemiş, yaptırmamıştır. Şerifoğlu Düzcelidir ama Düzce’ye hiçbir katkısı yoktur. "dedi.

Rektör Şerifoğlu ve yönetiminin kamu kaynaklarını har vurup harman savurduğunu öne süren Kılıç, Düzce Üniversitesi'nin en fazla ödenek alan üniversiteler arasında olduğunu ancak kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversitelerin gerisinde kaldığını söyledi.

Rektör hanım rekabetten neden korkuyor

Kılıç, "Düzce üniversitesi rektörlüğünün Düzce’nin önünü nasıl tıkadığını gelişimini nasıl engellediğini anlamak için kendileriyle aynı dönemde kurulan üniversitelerle bakmamız yeterli olacaktır. 2006 Yılında kurulan 15 üniversiteyi incelediğimizde merkezi bütçeden en fazla parayı 2. olarak Düzce üniversitesinin aldığını görüyoruz. Bu bütçeye göre öğrenim gören öğrenci sayısına baktığımızda Düzce üniversitesi 10 sırada.En fazla parayı al en az öğrencin olsun, Türkiye’nin en iyi coğrafi noktasında ol üniversitene kimse gelmesin, Bunun adı değer üretmek değil değer tüketmektir. Düzcenin geleceğini çalmak gelişimini engellemektir.Sayın valimizin Türk Hava Kurumu Üniversitesi konusunda vermiş olduğu karar çok doğru bir karardır. Düzce’ye bir değil birkaç üniversitenin gelmesi Düzcelinin faydasınadır, Düzce’nin eğitimine ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı aşikardır. Rektör hanım rekabetten neden korkuyor. Kendisinin ve yönetiminin beceriksizliğinin ortaya çıkacağından endişe ediyor anlaşılan."diye konuştu.

Kılıç açıklamasını Şerifoğlu'na cevaplaması için bir dizi soruyla sonlandırdı.

Üniversitenizle aynı dönemde kurulan üniversitelerden her yıl 10 milyon 20 milyon fazla ödenek alacaksınız ama fazla ödenek aldığınız üniversitelerden daha az öğrencin olacak neden?

Coğrafi olarak da Üniversitemizin konumuna baktığımızda 2006 da kurulan üniversiteler içerisinde öğretim elemanı ve öğrenciler için en cazip noktada olmamıza rağmen neden sıralamalarda sonlardayız?

Üniversitenizin Meslek Yüksek okullarının bir kısmını ilçe belediyeleri tahsis ettiğine göre fazladan aldığınız milyonlar aynı dönemde kurulan üniversitelerle mukayese edildiğinde nerelere harcanmıştır? Düzcelinin hakkı car Çur mu edilmiştir?

Uzun Mustafa mahallesinde 4.000 (dörtbin) öğrencinin öğrenim gördüğü Meslek Yüksek okulu prefabrik yapıda öğrenim görürken Türkiye’ni en pahalıya mal olan rektörlük binasını yaptırdığınız doğrumu (15.000.000 TL )?

 

Haber: S. KAŞKIR