Bir yıl önce Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Kaynaşlı’ya gelmiş, Vali Ali İhsan Su, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Kaynaşlı Belediye başkanı Erol Bayraktar’la birlikte incelemelerde bulunmuştu.Kurugöl’de Gençlik Merkezi yapmayı planlayan Memursen kanadından, aradan geçen süre zarfında herhangi bir girişimin yapılmaması yatırımın unutulduğu yorumlarına neden olmuştu. Düzce Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, gelen soru üzerine yatırımla ilgili son durumu şöyle paylaştı:

“Kurugöl’le ilgili resmi bir başvuru bulunmamakla birlikte Memurse’nin bu konuda bir niyeti olduğunu biliyoruz. Bunu şifai olarak da belirttiler. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu durum ve seçim süreci nedeniyle heralde biraz daha beklemede kalacak.”

Kaynaşlı Kaymakamı Koca’nın bu açıklamaları Kurugöl’e yapılması planlanan gençlik kampı projesinin tekrarlanan seçimler ve son günlerde artan terör olayları nedeniyle askıya alındığını ortaya koydu.

DEV KOMPLEKS YAPILACAKTI

Memur-sen projesinin hayata geçmesi Düzce izcilik alanında cazibe merkezi haline gelecekti. İlk ve orta öğrenim öğrencilerinin eğitimine, çevre bilincine katkıda bulunacak olan kompleksin hayata geçmesi durumunda, bir adet fosil müzesi, biyoloji laboratuarları, yürüyüş parkurları, gençler için sportif faaliyetlerin yapılacağı alanlar olacak. Ayrıca gölet iyileştirilecek ve su sporlarına uygun hale getirilecekti.