Düzce sokaklarında oldukça sık rastladığımız mendil satan çocuklardan ikisi Deniz ve Zeynep. Haber ekibimizin yanına gelerek sorular soran Deniz ve Zeynep hayatın tüm zorluklarına rağmen hâlâ gülümsemeyi başaran iki kardeş…

Ayaklarında terlikle sokaklarda dolaşan ve ellerindeki mendilleri satarak, evlerine birkaç kuruş kazandırmak için mücadele eden bu iki kardeşin en büyük hayali ise otobüs kullanmak.

Annesi ile birlikte zorluklarla mücadele etmeye çalışan 5 kardeşten 2’si olan Deniz ve Zeynep her şeye rağmen hayattan ümitlerini kesmiş değil. Büyüyünce öğretmen olmayı hayal eden ve annesinin istediklerini almayı dileyen Deniz, insanlardan para beklemediklerini, sadece gülmek istediklerini söyledi.

“Anneme istediği her şeyi alacağım”
Suriye’den geldiklerini ifade eden Deniz, “Sokakta mendil satıyoruz. Annem şeker hastası, babam da Suriye’de” dedi.

5 kardeş olduklarını ve çalışmak zorunda olduklarını dile getiren Deniz,“Bir tek biz çalışıyoruz ne yapalım. Bizim hayatımız da budur. En büyük hayalim, otobüs sürmek istiyorum. Bir de büyüdüğüm zaman öğretmen olacağım. Çok çalışıp, anneme istediği her şeyi alacağım. O ne isterse ben onu yapacağım” ifadelerini kullandı.

“Eve para götürürsek yemek alıyorlar”
Akşam evde yemek pişmesinin kendilerine bağlı olduğunu söyleyen Zeynep, tek çalışanın kendileri olduğunu belirterek, “Akşam biz eve para götürürsek yemek alıyorlar. Biz getiremezsek almıyorlar” şeklinde konuştu.

“Yiyecek geldi ama bitti”
Valilikten daha önce yardım istediklerini söyleyen Deniz ve Zeynep, “Annem üstümüzdekileri getirmişti. Masalar falan da geldi. Yiyecek geldi ama bitti. Erzak kalmadı artık. Biz de mendil satmaya çıkıyoruz” dedi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ