Türkiye Belediye Başkanlar Birliği tarafından Belediye Başkanları ve Meclis üyelerine yönelik hizmet içi eğitim semineri Antalya’da yapıldı.

İki gün süren eğitimde Belediye Başkanlarının görev ve sorumlulukları ile belediye hizmet programları ele alındı. Birlik üyelerinin büyük bir katılım gösterdiği hizmet içi eğitim seminerinde Belediye Başkanlarının görev ve sorumlulukları, Stratejik Yönetim ve Stratejik Planlama, Belediyelerin Finans Kaynakları, Belediye icraatlarının sosyal medyada tanıtımı ve sosyal medya kullanım teknikleri gibi konular ele alındı. Seminere konuşmacı olarak Mali İdareler Kontrolörü ve Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri ve Yerel Yönetim Uzmanı Dr. Sermet Başaran ve Sosyal Medya Uzmanı Haydar Emin Dinler katıldı. Birliğin Genel Başkanı Mehmet Keleş seminerin açılışında yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi:



“Belediye Başkanlığı kamu hizmetleri içinde en ulvi makamlardan biridir. Halk tarafından seçilmiş idareci olarak belediye başkanı diğer idarecilerin aksine bazen kamu idarecisi, bazen sivil toplum kuruluşu başkanı, bazen siyasetçi rollerini üstlenmek zorunda kalmaktadır. Mesailerinin büyük bir bölümünü  kendisine verilen resmi görevlerinin dışında toplumun huzuru ve refahı şehirlerin daha müreffeh yaşanabilir bir alana dönüşmesi yönünde harcarlar. Belediye Başkanları görev süreleri içinde kendilerini adeta beldesine belde halkına hizmete adar. Gece gündüz can siperine çalışır. Tüm bunlar yasalarla belirlenmiş görev ve yükümlülüklere göre yapılır. Tabii ki, her kamu görevinde olduğu gibi Belediye Başkanları da görev yaparken sorumluluk alanları içinde menfaatlerle karşı karşıya kalır. Bu tür durumlarda Belediye Başkanlarının istişareye, desteğe ihtiyacı vardır. Aksi takdirde çok sayıda hukuki süreçle karşı karşıya kalır. Belediye Başkanlarının bu durumlara düşmemeleri için dayanışma ve istişare imkânları ortaya sunularak hukuksal çözümler üretilmelidir. Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir görev tamamlandığın da ise, her insan gibi belediye başkanları da onurlu ve refah hayat sürmek ister. Bunun için emeklilik şartlarının, ‘özlük haklarının’ buna göre belirlenmesini arzu eder’



İki gün süren seminer sonunda Başkan Mehmet Keleş, konuşmacılara ve katılımcılara plaket ve katılım sertifikası verdi.

 HEYETİN ANTİK KENT ZİYARETİ

Genel Başkanlığını Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yaptığı Türkiye Belediye Başkanları Birliği seminerin ardından birlik üyeleri ve katılımcılar için ‘tarihi gezi’ düzenlendi. Heyet Antalya’daki seminerin ardından Manavgat ve Side’deki tarihi kalıntıları inceledi.

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Antalya’daki hizmet içi seminerinin ardından katılımcılar ve davetlilere bölgede tarihi kalıntılar için gezi programı düzenledi. Heyet özellikle Side’de bulunan, tarihi 1800’lü  yıllara dayanan ve kısa bir süre önce restorasyonu tamamlanan TYCHE tapınağını gezerek incelemelerde bulundu. Ardından bölgede halen devam eden kazı çalışmaları da izlendi.

HABER;S.KAŞKIR