Gölyaka Hacıyakup Köyü sınırları içerisinde bulunan maddi sıkıntılar nedeniyle uzun zamandır faaliyete geçemeyen Eftenia otel, artık meraya döndü. Yıllardır atıl durumda kalan ve adeta çürümeye terk edilmiş halde olan Eftenia Otel için Düzce’ye Gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin umut olmuştu.

 

 

Oteli İnceleyen Şahin 1 hafta sonra rapor hazırlayacaklarını söylemiş, ancak haftalara aylar eklenmişti. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, atıl durumdaki otelin rehabilitasyon merkezi olarak bakanlığına devredilmesi için hazırladığı rapor Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a sunulduğu öğrenildi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Düzce ziyareti de otelin akıbetine ilişkin beklenen karar ile ilgili süreci hızlandırması bekleniyordu…

 

 

 

Ziyaretler, Dosyalar,Ankara’daki temaslardan bir sonuç çıkmadı. Bakanlıklar arası dosyaların gezdiği, özel sektöründe sık sık incelemede bulunduğu Otellin akıbeti hala belirsiz.

 

 



Otelin nasıl değerlendireceği bekleyedursun, bahçesi çoktan meraya dönmüş durumda… bahçesinde hayvanların otladığı otelin çevresi hayvan tezeklerinden gezilmiyor bile… Otlayan inekler otelin bahçesini meraya döndürürken, bahçe içerisindeki hayvan tezekleri de çevreye kötü bir koku yayıyor.

 

 

 

210 yataklı, 20 dönüm arazi üzerinde, 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Eftenia Otel’in yeniden faaliyete geçmesi bölgeye ekonomik yönden getiri sağlayacak. 


Haber: S. KAŞKIR