Düzce Belediyesi kar yağışı birlikte karla mücadele araç ve ekiplerini sahaya sürdü. Öncelikle kalıcı konutlar ve merkezdeki ana caddeler trafiğe açık tutuldu.

Düzce Belediyesi karla mücadele kriz masası karın düşmesi ile birlikte sahada çalışmalara başladı. Düzce Belediyesi’nin  karla mücadele programı çerçevesinde oluşturulan kriz masasında Belediye Başkan Yardımcıları Şemsettin Yenersoy ile Murat Caymaz’ın koordinatörlüğünde çalışmalar yürütüldü. 

Sanayi esnafının yoğun olarak bulunduğu kültür mahallesinde eski sanayi çarşısı bölgesindeki tüm yollar temizlendi. Kar yağışı ile birlikte Belediye otobüs seferleri artırıldı. Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürü Murat Gülmez, kar yağışı nedeniyle belediye otobüs seferlerinin sürekli kontrol altında tutulduğunu söyledi. Gülmez, belediye ofisinden bilgisayar ve kamera sistemi ile güzergahların gözlendiğini ifade etti ve “ Kar yağışı nedeniyle aksayan seferimiz yok. Takviye otobüslerimiz de sırada bulunuyor, gerektiğinde sefere alacağız’ dedi.

Düzce Belediyesi tarafından alışverişin yoğun olduğu Spor sokak ve Gaziantep caddesi adası üzerinde temizlik çalışmalarına başladı. Temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin her bölgesinde kar yağışı ile birlikte kaldırımlarda kar küremesi yapıldı. Bunun için ekiplerin sayısı artırıldı. Temizlik işleri müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kar küremelerinin belirli aralıklara devam edeceği belirtilirken, çalışmalara esnaflar da destek verdi. Çok sayıda esnaf dükkanının önünü kardan temizleyerek kar küreme çalışmaları yapan Belediye ekiplerine yardımcı oldu.

haber;S.KAŞKIR