İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantısı 2. Birleşimi Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantıda meclis üyeleri Necmi Kap, Hasan Arslan, İsmail Arslan ve Ayhan Hacı İslamoğlu tarafından Gölyaka'nın Dereköy, Ardıç ve Yıldıztepe köylerinin ortaklaşa kullandığı Kuyudüzü Mahallesi'ne bağlanan yolun bakım ve onarımının yapılmaması nedeniyle sunulan önergede söz konusu yolun envantere alınması talep edildi.
Önerge gerekli incelemelerin yapılması için İmar Ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.
Toplantıda İl Genel Meclisi Ağustos Ayı 5. Bileşimi'nde görüşülen Düzce merkezde uygulanan “e-muhtarım” Projesinin ilçelerde de uygulanması talebine ilişkin Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.
Yapılan incelemede e-muhtarım Projesi'nin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edildiği belirtilirken, aynı fondan yararlanılmak üzere yapılan araştırmalarda kalkınma ajansının AR-GE çalışmalarını desteklediği hibe fonunun 2012 yılı dönemi için kapatıldığı kaydedildi. 2013 yılında açılacak fondan ise bütçe koşulları göz önüne alınarak sadece 3 ilçe için ödenek talep edilebileceği belirtilirken bu kapsamda Kaynaşlı, Akçakoca ve Çilimli ilçeleri için hazırlık yapılarak proje sunulacağı bildirildi.
 E- Muhtarım Nedir?

E- Muhtarım Projesi  kapsamında her köy muhtarı ve bir azasına sistem tanıtılarak, bilgisayar eğitimi verilecek, köylere ait bilgilerin sisteme işlenmesi sağlanarak bu bilgiler internet üzerinden vatandaşların ve kurumların istifadesine sunuluyor. Proje aynı zamanda köyün doğal güzellikleri, gelenek görenekleri, köyde gerçekleşecek organizasyonlar gibi çeşitli etkinlikler de bulunuyor.

Haber; S. KAŞKIR