Yığılca’da zaman zaman tepkilere yol açan mermer ocaklarına bir protesto da kadınlardan geldi. Yığılca’nın Sesi gazetesinde yer alan habere göre, Yoğunpelit köyünde yaklaşık 100 kadın mermer ocağı önüne toplanarak tepki gösterdi.

Yetkililere seslenen kadınlar “burası köyümüzün hemen yanı. Tarla ve bahçelerimize bu güzergahtan ulaşmaktayız. Maden ocağı açıldığı takdirde biz tarla ve bahçelerimize nasıl gideceğiz, hayvanlarımızı nereden geçireceğiz. İçme suyumuz bu bölgeden geçiyor. Şuanda sularımız yok işe başlanalı 1 gün olmasına rağmen ilk günden içme suyu sıkıntısı yaşamaya başladık” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.
Yaklaşık 100 kadın mermer ocağı önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştılar. “köyümüzün tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Bu maden ocağı faaliyete geçtiği takdirde bizim geçim kaynaklarımız ölecek. Bu yaştan sonrada başka bir yere gidecek halimiz yok.” Diyen kadınlar, turizme açılması düşünülen, köyün ekonomik olarak rahatlamasını sağlayacak olan Yoğunpelit şelalesinin mermer ocağı açılması halinde doğal güzelliğinin bozulacağı endişesini taşıdıklarını dile getirdiler.

KAYNAK: Yığılca’nın Sesi