Düzce merkeze bağlı İhsaniye İlkokulu'nun sürgülü demir kapısı 7 yaşındaki ilkokul öğrencisinin üzerine devrildi. Olayı gören okul yetkililerinin haber vermesi üzerine 112 acil servis ekipleri olay yerine gelerek kapının altında kalan Mercan Alğom'a olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktı. Talihsiz çocuk sonra Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. 7 yaşındaki Mertcan'ın vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı ve hastanede tedavi altına aldındığı öğrenildi.

Okullarda yaşanan kaza olayları zaman zaman gerek ulusal gerek yerel basının gündemine geliyor. Üzerine kapı ve tuvalet lavobosu düşerek hayatını kaybeden öğrencilerin gündeme gelmesine rağmen hala bu tür olayların yaşanıyor olması gerekli önlemlerin alınmadığını gösteriyor. Ilimizde okulların fiziki yetersizliklerinin yanı sıra bu tür olayların yaşanması endişe yaratmaya devam ediyor. Okulların özellikle tatil dönemlerinde periyodik olarak bakımının yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

İhsaniye Köyü Muhtarı Mustafa Yüksel ise çocukların raylı kapıyı ileri geri oynarak üzerilerine düşürdüğünü iddia etti. 7 Yaşındaki Mertcan’ın olay sonrası hemen hastaneye götürldüğünü sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

 

Haber;P.Yıldırım