Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, parti binasında her hafta yaptığı gündem değerlendirme toplantısında Düzce Belediyesi’nin borçlarını ele aldı.

“Ay, göreve geldikten sonra 60 milyon TL borç yaptı”
Açıklamalarına, Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in göreve geldiğinde, belediyenin 230 milyon TL mevcut borcu olduğunu iddia eden Mertol, “Keleş zamanında ise bu borcun 500 milyon TL civarında olduğu konuşuluyor. Yeni Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise göreve geldikten sonra 60 milyon TL borç yaptı deniliyor. Bu borçlar nerede kullanıldı merak ediyorum. Bu kadar borç yapılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

“Bu kaynak israfına neden oluyor”
Geçtiğimiz günlerde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesine kazandırılan ek binaya ilişkin konuşan Mertol, şunları kaydetti:
“Düzce Üniversitesi bünyesinde ek bina yapıldı. Mevcut binadaki malzemeler ise bu binaya taşındı. Bu çalışma mevcut binada tadilat yapılacağını gösteriyor. Peki yapılacak olan bu tadilat nedeniyle hem maddi kaynak israfı olacak hem de zaman israfına neden olacak.”

“Buradan Başkan Dursun Ay’a soruyorum”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a yaptığı basın toplantısında 4 soru yönelten Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, o soruları şöyle sıraladı:

“Halkımız bize gelip niçin Düzce Belediyesi’ne eksik kalan çalışmaları sormuyorsunuz diyor. Peki ben de diyorum ki, bu adamlar sizin sayenizde oralarda. Bende buradan Başkan Dursun Ay’a soruyorum. Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş bir sürü vaatte bulundu, bu vaatlerin akıbeti ne olacak? İnönü Parkı ihalesi ne zaman hangi yollarla çözülecek? Düzce şehirlerarası otobüs terminalinin otobana bağlanma çalışmaları çok yavaş ilerliyor. Bu çalışmalar ne zaman bitecek? Çevre yolları çalışmaları neden bir türlü bitmiyor? Bu sorulara cevap bekliyoruz”

Haber: M.AYDIN