Türkseven Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Türkseven’i Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Mertol, 24 yıldır başarılı çalışma yapan Öncü TV’nin bundan sonra da başarısına başarı katarak yola devam edeceğini ifade etti.

“Biz belediyelere geldiğimizde belediyelerin hepsi iflas halindeydi”
Saadet Partisi’nin geçmiş yıllardaki başarısına değinen Mertol, şu ifadelere yer verdi:

“Saadet Partisi 1969 yılından bu yana her seçimlerde merkezde ve ilçelerde belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi adayı çıkarmıştır. Bu yerel seçim ve yerel seçimlerde baraj problemimiz yok. Niçin millet ittifakı içinde olduğumuz da buradan anlaşılır. AK Parti barajı yüzde 10’un altında tutsaydı belki biz millet ittifakı içinde kalmak zorunda kalmayacaktık. Biz Düzce’de tek başımıza seçimlere gireceğiz. Biz bu seçimlerde milli görüşçü olarak çok iddialıyız. Niye iddialı olduğumuzu da kısaca izah edeyim. Bakın 1989 yılında Türkiye genelinde 5 tane belediye kazandık. O 5 belediye başkanlığından bir tanesi Sivas belediye başkanlığıydı. O da şu anki genel başkanımız Temel Karamollaoğlu’ydu. Van, Konya, Kayseri, Malatya ayrıca İstanbul’da Sultanbeyli ve Akyazı. Biz o belediyelerde yapmış olduğumuz güzel hizmetlerden dolayı halk bizi 1994 seçimlerinde Düzce’de dahil olmak üzere Türkiye’nin üçte ikisini bize verdi. Biz belediyelere geldiğimizde belediyelerin hepsi iflas halindeydi. Sadece o çuvalların ağzını bağladık, israfı, yolsuzluğu ve adam kayırmayı bıraktık, belediyenin kapısına rüşvet alanda verende melundur yazısını astık, belediye başkanlığı kapısını halka açtık.” 



“Bir valinin karşısına oturduğunda, vali kadar eğitimli adayları çıkaracağız”
Yerel seçimlerde Düzce’deki seçimler ne olacak sorusuna da cevap veren Mertol, şöyle konuştu:

“Şu an Düzce Belediyesi iflas halinde. Biz Düzce Belediyesi’ni Ruhi Kurnaz, Mehmet Keleş’e teslim ederken kasada Avrupa Birliği fonlarından gelen bir çuval para vardı. Şu an Düzce Belediyesi’nin borcu zannediyorum 400’ü geçti 450’e doğru tırmanıyor. Biz iddialıyız, bu seçimlerde ve Türkiye genelinde Saadet Partisi tekrardan bu hamleyi yapacaktır. Belediyecilik bizim işimizdir. Seçimlerde AK Parti’nin elinden iflas etmiş belediyeleri alacağız. Orada yolsuzluğu, iflası, rüşveti önleyeceğiz. Allah izin verirse önümüzdeki genel seçimlerde de Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz. Bütün inancımız, güvencemiz tamdır. Genel merkezin bize verdiği bilgi doğrultusunda herhangi bir ittifak yoktur ama yerelde küçük yerlerde ittifak olabilir. Saadet Partisi olarak seçim startını verdik. Düzce’de en iyi adaylarla hem belediye başkanlığı alacak hem de parti bayrağını yukarıya çıkaracak dinamik, genç, akademik kariyere sahip, bir valinin karşısına oturduğunda, vali kadar eğitimli adayları çıkaracağız.”

Haber: M. AYDIN