Dün kılınan son teravih namazı ve kalkılan son sahurun ardından bugün açılacak iftarlarla 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayını geride bırakmış olacağız. Arefe günü olması sebebiyle sokaklarda bayram havası kendisini hissettirmeye başladı. Özellikle son birkaç gündür artan bayram alışverişleri bugün itibariyle zirve yaptı ve esnafın yüzünü güldürdü.


Yığılca'da yaşanan elim kaza ve günlerdir süren İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle buruk bir Ramazan ayı geçiren Müslüman alemi ve Düzceliler bayramla beraber bu sıkıntıların son bulmasını da umut ediyor.
Şehir artık bayram için son hazırlıklarını yaparken ilimiz protokolünden de bayram mesajları yayımlanmaya başladı.


Vali Su Düzcelilerin Bayramını Kutladı


Düzce Valisi Ali İhsan Su yayımladığı bayram mesajında birlik ve beraberlik mesajları ve-rirken şu ifadeleri kullandı:

“İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, dostluk ve kar-deşlik bağlarının pekiştirildiği, yüreklerin bütünleştiği, sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı, dostlukların tazelendiği bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı bu özel günlerde ailelerimizle bü-yüklerimizi ziyaret ederek, onların hayır duasını almalı, küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak, onların bayram sevincine ortak olmalı, köy ve mahalle komşularımızla bayram-laşarak, özellikle fakir, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımızla ve şehit ve gazi ailelerimizle bir araya gelerek, ziyaretler yaparak onlarla bayram neşesini ve coşkusunu paylaşmalıyız.


Değerli Düzceliler biliyoruz ki; sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaş-tıkça azalır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Düzceli hemşerilerimin, Ramazan Bayramını en içten duy-gularla kutlar, bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diler, selam ve saygılarımı sunarım.”



Keleş'ten Bayram Mesajı


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında bu Ramazan Bayramı’nın Gazze’de yaşanan insanlık dışı vahşetten ötürü üzüntü içinde geçeceğini belirterek, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının bir an önce durması dileğiyle başta Düzceli hemşerileri olmak üzere tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Keleş mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıp Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ancak bu sevinç, buruk bir sevinç. Gönül isterdi ki tüm İslam alemi olarak mübarek Ramazan Bayramı’nı dostluk, barış, huzur, sağlık, bereket içerisinde karşılayalım. Ne yazık ki Müslüman kardeşlerimiz, bu mübarek ayda hunharca katlediliyor. Masum çocuklar, sahilde oyun oynarken atılan İsrail bombaları altında hayatını kaybediyor. Mübarek Ramazan Bayramı vesilesiyle Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı bu zulmün bir an evvel son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, başta Düzceli hemşehrilerim olmak üzere, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”


Rektörlük ve Desob da Bayramı Kutladı

 

Düzce Üniveristesi Rektörlüğü ve Desob da yayımladıkları mesajlarla tüm müslüman aleminin ve Düzcelilerin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Kamu-Sen Düzce Başkanı Osman Çakmak ise “mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, bu bayramın milletimizin birlikteliğine ve kucaklaşmasına vesile olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.Öncü Medya Ailesi olarak biz de tüm Düzcelilerin mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutlarız.