Metek Köyü’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen konutların inşaatları her geçen gün biraz daha ilerlerken, satışlar çok yavaş gidiyor.

 

Metek Köyü’nde binaların neredeyse tamamının kaba inşaatı tamamlandı. Binaların çatı kaplamalarında da önemli bir ilerleme sağlanırken,  birçok binanın dış kaplaması bile tamamlandı. Ancak binaların satışlarında aynı hıza ulaşmak bir türlü mümkün olamadı,

 

80 Metrekarelik konutların tamamı kura ile hak sahiplerini bulurken, 909 adet 106 Metrekarelik,  420 adet de 130 metrekarelik konutlar için yeterli başvuru yapılmamıştı. Toplam 1329 konut için ilk talepler 370’te kalmış, kalan konutlar da açık satışa sunulmuştu.

 

Orta gelir grubu için üretilen konutlardan 405 adetlik 21 Ocak tarihinde açık satış duyurusu yapılmasına rağmen, gereken talep bir türlü oluşturulamadı. Nisan ayının sonunda bitmesi beklenen ilk parti açık satışın süresinin 30 haziran tarihine kadar uzatılmasına rağmen, beklenen talep bir türlü oluşmadı.

 

Toplu Konut İdaresi’nin Metek Köyünde inşa ettiği konutların geleceği ile ilgili olarak nasıl bir strateji izleyeceği ise henüz belli olmadı.