Düzce METEK TOKİ'de bulunan ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen ancak 2 yılı aşkın süredir hizmete açılamayan sağlık ocağı için bugün TOKİ Düzce METEK Konutları Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği basın açıklaması yaptı. Çok sayıda site sakininin hazır bulunduğu açıklamada, dernek üyeleri sağlık ocağı olarak yapılan ancak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Psikolojik Rehabilitasyon Merkezi'ne çevrilen binanın amacı dışında kullanılacağını savunarak duruma tepki gösterdi.

TOKİ Düzce METEK Konutları Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hikmet Albayrak, ”1776 konutluk sitemizin içinde TOKİ tarafından site sakinlerinin aidatları ile ilköğretim okulu, cami ve sağlık ocağı yaptırılmıştır. Okul binası İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmiş, İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü de bu binayı ilköğretim olarak hizmete açmıştır. Cami İl Müftülüğü'ne devredilmiş İl Müftülüğü camiyi hizmete açmıştır. Aynı şekilde sağlık ocağı binası da İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapım planında olduğu gibi sağlık ocağı yapılmak üzere devredilmiştir fakat iki yılı aşkın süredir sağlık ocağı hizmete açılmamış. Üstelik Sağlık İl Müdürlüğü site sakinlerinin parasıyla yaptırılıp kendisine tahsis edilen bu binayı Psikolojik Rehabilitasyon Merkezi'ne çevirmiştir. Sağlık ocağı binasının amacı dışında kullanılması site sakinlerine bir hak gaspıdır.” dedi.

7 bin civarındaki site sakininin karda kışta otobüslerle hasta halde diğer sağlık ocaklarına gitmek zorunda bırakıldığını belirten Albayrak, “Site sakinimiz mevcut durumdan oldukça rahatsız ve şikayetçidir.” dedi.

TOKİ'nin sözleşmesinde de sağlık ocağı olarak geçen binanın bir an önce hizmete açılmasını talep ettiklerini ifade eden Dernek Başkanı Hikmet Albayrak, ”Biz evlerimizi alırken sözleşemede okul, cami ve sağlık ocağı binaları da buna dahildi. Okulumuz ve camimiz hizmete açıldı. Ancak hala sağlık hizmeti alamıyoruz. Sağlık ocağı açılmadığı için aile hekimliği hizmetinden de yararlanamıyoruz. Site sakinleri olarak çok mağdur durumdayız. Gerekirse imza kampanyası başlatacağız. İl Sağlık Müdürlüğü burda yaşayanlarında fikirlerini dikkate almalı. Eksik olanı tespit edip eksikliği gidermek yerine ben yaptım oldu mantığını bırakmalıdır.” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER