Başkanlık koltuğunda İsmail Bayram'ın oturduğu dönemde Düzce Belediyesi araç filosuna eklenen yeni halk otobüslerinin kış şartlarına yeteri kadar uyum sağlayamaması üzerine daha iyi özellikte bir otobüs arayışına girildi. Özellikle Kalıcı Konutlar bölgesine sefer yapan doğalgazlı otobüslerin yoğun kar yağışı olduğu günlerde bir çok bölgeye girememesi ya da yarı yoldan geri dönmesi belediyeyi sorunu çözmeye sevketti. Yapılan araştırmalar sonucunda ‘gaz sistemli’ otobüslerin ihtiyaca cevap verecek nitelikte olduğu konusunda karar kılındı.

Bu doğrultuda, ‘deneme amaçlı’ sefer yaptırılan otobüs güzergahlarda çalışıyor. Halk otobüsü filosunu zenginleştmeye devam ettiği vurgulanan Düzce Belediyesi'nin, mevcut hatlarda sefer yapan otobüslerin yanı sıra ‘gaz sistemli’ otobüsler alacağı açıklandı.

100 yolcu kapasiteli

Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü tarafından, denenmek üzere hatlarda sefere alınan otobüsün 12 metre uzunluğunda ve 100 yolcu kapasiteli olduğu bildirildi. Sarı renkli otobüs, 15 gün süreyle değişik hatlarda kullanılacak. Ulaştırma Müdürü Murat Gülmez, teknik özelliklerine göre otobüsün şehir merkezi ve kalıcı konutlarda güzergaha alınacağını belirtti.

Doğalgazlı, körüklü, gaz sistemli... Sırada metrobüs var

Öte yandan doğalgazlı, körüklü ve şimdi de 'gaz sistemli' otobüsleri devrecek sokarak halk otobüsü filosunu arttırmaya devam eden Düzce Belediyesi'nin gündemin de metrobüs de yer alıyor. Daha önce Başkan Keleş'in de açıkladığı gibi ilk etapta 3, toplamda ise 6 metrobüsün ulaşım hizmetine dahil edilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Haber:C.ÜSTÜNER