Mevlid kandili... Yüce Allah'ın; ''Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım'' diye hitap ettiği Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (S.A.V)'nin doğduğu gece... İslam alemi bu gece, getirdiği mesajlar ve yaşadığı hayatla tüm insanlığın huzuruna vesile olan o yüce nebinin doğduğu geceyi kutlayacak. Kandil dolayısıyla Büyük Cami ve Cedidiye Camilerinde mevlit okutulacak.
Düzce Müftüsü Selami Emen, mesajında ise şunları söyledi:
“Bugün âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyamıza teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle vurgulamak gerekir ki, bu aziz ve mübarek günlerin feyz ve bereketinden istifade ederken içimize yönelmek ve nefis muhasebesi yapmak, özeleştiriden kaçınmamak, insanlık nezdindeki görev ve sorumluluklarımızı hatırlamak, tarihten ders almak ve iyi, doğru ve güzelin timsali olma yolunda azmimizi yenilemek, hepimiz için bir huzur ve sükûn vesilesi olacaktır.”
İslam Alemi için büyük önem arz eden Mevlid Kandili nedeniyle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te bir mesaj yayınladı. Keleş, mesajında özetle şu görüşlere yer verdi:
" Bizler için bir şükran vesilesi olan Mevlid Kandili'nde Hz. Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayarak dargınlıklardan, küskünlüklerden uzak, huzur dolu bir Mevlid Kandili geçirmeyi diliyorum. Manevi feyziyle gönüllerimizi aydınlatan Mevlid Kandili'nde başta Düzceli Hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Aleminin kandilini tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimize, barış ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Haber;S.KAŞKIR